Прочитај ми чланак

„Ми снага народа – Бранимир Несторовић, Зрењанин“ апелује да се спречи загађење

0

Листа „Ми снага народа, проф. др Бранимир Несторовић – Зрењанин“ апеловала је данас на градске, покрајинске и републичке инспекцијске службе да што хитније реагују и зауставе даље загађење ваздуха, воде и земљишта у Перлезу.

Према наводима те листе, кинеска фабрика за рециклажу пластике „Феитиансује“ у Перлезу својевремено је најављена од локалних власти као инвестиција која ће побољшати живот мештана, омогућити запослење за стотину људи и поправити животни стандард Перлежана, а данас запошљава троје људи и отежава животне услове становника Перлеза.

„Перлежани се већ више од десет дана жале на ваздух опорог мириса, који ‘уједа’ за очи, на измаглицу која се спушта на село сваки пут када фабрика пусти своје машине за рециклирање пластике. Градска инспексија је изашла на терен, али се ништа није променило. Ваздух је и даље опорог мириса, а измаглица се спушта на насеље јер је нечији лични интерес, очито, пречи од поштовања Закона о заштити животне средине“, наведено је у саопштењу.

Листа „Ми снага народа, проф. др Бранимир Несторовић – Зрењанин“ истакла је да су Прелезу потребна отресишта, хидранти на најпрометнијим местима у атару, уређени атарски путеви, сређено стање у вези са пашњацимаа, школа која се греје зими, уређена зграда месне заједнице, бесплатне културне и спортске активности за децу и омладину, редован аутобуски превоз, лабораторија и још много тога, а не фабрика за рециклажу отпада која, загађујући ваздух, земљиште и воду, рециклира ко зна чији лични и материјални интересе.