Прочитај ми чланак

СВЕДОЦИ: Чеда Јовановић је у Чарди навијачима показао средњи прст!

0

ceda-jovanovic-dunjic

Пред Вишим судом у Београду настављено је суђење једном од вођа навијача „Црвене Звезде“ Велибору Дуњићу и Леу Петровићу, оптуженим да су 17. априла у ресторану „Чарда“ у Сегедину претукли лидера Либерално-демократске странке ЧŒедомира Јовановић‡а.

На данашњем суђењу саслушана су двојица сведока који су тог дана били у ресторану „Чарда“. Владимир Осећански звани Владимирац рекао је да је до инцидента дошло када је Јовановић ушао у ресторан, након чега је група навијача почела да му добацује и пева навијачке песме ословљавајући га погрдним именима.

– Јовановић је пролазећи према другом делу кафане показао средњи прст, након чега му је Дуњић пришао и замолио га да напусти кафану. Јовановић је покушао да удари Дуњића главом, након чега га је Дуњић ухватио за руке, изгурао напоље и својим телом штитио од разјарених навијача – испричао је Осећански.

Он је додао и да другооптужени Петровић није устајао од стола, већ да је Јовановићу само добацио да напусти ресторан и да их остави „да ручају на миру“.

На питање адвоката одбране да ли је Дуњић ударио Јовановића први, сведок је рекао да то „нема везе са истином“. – Да га Велибор није заштитио телом, ко зна шта би било – рекао је Осећански.

Сличан исказ дао је и Горан Чикарић звани Загор, који је рекао да се са Јовановичћем срео испред кафане и да га је већ тада замолио да не улази у кафану због своје безбедности.

На питање зашто му је то рекао, сведок је изјавио да је био упознат са тим да Јовановић није популаран међу навијачима, због политике коју заступа. И он је потврдио да Дуњић није ударио Јовановића, већ да га је одбранио од других навијача и извукао напоље из ресторана.

Саслушањем ова два сведока завршен је доказни поступак, након чега су одржане завршне речи.

Заменик тужица је тражила да окривљени буду осуђени за све што им се оптужницом ставља на терет, док су адвокати одбране тражили ослобађајуће пресуде. Дуњић‡ који је у притвору, оптужен је за насилничко понашање, а оптужницом је обухваћ‡ен и његов пријатељ Лео Петровић‡.

Они се терете да су 17. априла у Сегедину, уочи ватреполо утакмице Црвене звезде и мађарског Сегедина, напали ЧŒедомира Јовановић‡а који је био са супругом и пријатељима.

Током суђења саслушани су као сведоци и Јовановић и његова супруга Јелена а суд је прегледао и видео снимке сукоба.

Вођ‘а навијача „Црвене звезде“ Велибор Дуњић‡ је био осуђ‘ен на осам година затвора због покушаја убиства на сплаву „Калипсо“, али је казна одлуком Апелационог суда та пресуда укинута и њему се поново суди.

(Курир)