Прочитај ми чланак

Бившем црногорском главном специјалном тужиоцу угрожено здравље

0

Након 23 дана гладовања, здравствено стање Миливоје Катнић је значајно погоршано, а пре седам дана је на кратко боравио у Клиничком центру, јер је престао да узима лекарску терапију, огорчен нереаговањем врха Специјалног државног тужилаштва Црне Горе на његове писане притужбе што му се не дозвољава да саслушава сведоке

На захтев Специјалног државног тужилаштва Црне Горе прошле недеље су ангажована два вештака психијатријске струке да процене да ли је некадашњи главни специјални тужилац Миливоје Катнић у стању да прати истрагу и учествује у саслушавању сведока, будући да је започео и штрајк жеђу, наводи подгоричка „Побједа“.

Након што су два вештака констатовала да је Миливоје Катнић, иако дуже штрајкује грађу, „непомућене перцепције и способан за расуђивање“, специјални државни тужилац Милош Шошкић је затражио да се ангажује – и трећи вештак.

То је био разлог, кажу извори „Побједе“ из Управе за извршење кривичних санкција, да се Миливоје Катнић одлучио на последњи и очајнички корак и од јуче у 13 сати почео је и штрајк жеђу, што му додатно угрожава живот.

Здравље Миливоја Катнића, који је пре четрдесетак дана прележао плућну емболију, додатно је нарушено штрајком глађу на који се одлучио још 14. априла, када му је одређен притвор до 30 дана.

Након 23 дана гладовања, његово здравствено стање је значајно погоршано, а пре седам дана је на кратко боравио у Клиничком центру, јер је престао да узима лекарску терапију, огорчен нереаговањем врха Специјалног државног тужилаштва Црне Горе на његове писане притужбе што му се не дозвољава да саслушава сведоке.