Прочитај ми чланак

ЧАЧАК – ГРАД ДВЕРИ!

0

dveri-cacak.jpg slika dveri
Јавности је апсолутно непознато да су Двери на половини бирачких места у граду Чачку освојиле друго место на ванредним републичким изборима.

Нова српска опозиција

У акцији „Нова српска опозиција -Ако тражиш опозицију Вучићевој власти јави се ДВЕРИМА“, активисти Двери су пажљиво плакатирали град, како би сва обавештења о активностима спортских клубова остала видљива грађанима.
Двери подржавају здрав живот, спорт, коректно надметање и поштене утакмице.
У Инђији је ових дана актуелан срамни политички спорт – прелетање.
Птице селице су се вратиле, почела је сезона прелетачица.
Двери уписују јасну границу са овом сортом људи – НОВА СРПСКА ОПОЗИЦИЈА.

Широј јавности је мање познато да су Двери у Чачку на ванредним републичким изборима 16. марта 2014. године самостално освојиле скоро 12% гласова (11, 66%) и треће место, иза коалиција око СНС и СПС. Такође је мање познато да су свих преосталих 16 изборних учесника остали испод цензуса. Овај изборни редослед не важи само за Чачак, већ и за Лучане, Горњи Милановац и Краљево, а Двери су треће и у Љигу и Пожези, док је изборни цензус пређен и у оближњем Ариљу и Косјерићу.

Оно што је, међутим, потпуно непознато јесте да су Двери на 45 од 104 бирачка места у граду Чачку освојиле друго место. Дакле, бољи резултат од Двери на ових готово пола бирачких места у Чачку освојила је једино СНС, док је иза Двери остао СПС, као и свих других 16 изборних листи које нису прешле цензус. Ако се овоме дода да су Двери самостално биле треће (иза коалиција око СНС и СПС) на 50 бирачких места у Чачку, онда је јасно да од свих опозиционих политичких опција у Моравичком округу Двери уживају апсолутно највеће поверење грађана.

Издвојмо и неколико најбољих изборних резултата Двери у чачанским селима и граду, који су остали потпуно непознати широј јавности. У граду су Двери најбоље резултате постигле у више десетина бирачких места где имају у распону од 13-18% гласова, док су у више десетина чачанских села резултати такође двоцифрени, а у два села изузетни: 16% и 21% гласова.

Посебно истичемо да је носилац изборне листе Покрета Двери Бошко Обрадовић у свом родном селу Вранићи освојио 27% гласова, а у насељу Алваџиница у коме живи 18% гласова, што су истовремено два најбоља резултата Двери не само у Чачку већ и у целој Србији. Ово је најбољи доказ зашто сви досадашњи режими у Србији избегавају већински изборни систем и гласање за личност, а не за странку, јер би се на тај начин видело кога народ заиста подржава, док би многи садашњи политички лидери изгубили у сопственим селима и градовима у којима живе.

Зашто се све ово може сматрати итекако великим и значајним резултатом, упркос томе што Двери на републичком нивоу нису прешле изборни праг? Зато што су Чачани оваквим својим гласањем послали јасну поруку да у Дверима виде праву опозицију и једину истинску алтернативу властима на републичком и локалном нивоу.

(ДВЕРИ)