Прочитај ми чланак

БРНАБИЋ: Један од изазова за новог премијера да каже „Ја нисам Александар Вучић”

0

ПРИЗНАЛА ДА БУДУЋЕГ ПРЕМИЈЕРА ВЕЋ ЗОВУ - НОВИМ МИРКОМ ЦВЕТКОВИЋЕМ, ИКЕБАНОМ И ФИКУСОМ

МИНИСТАРКА државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић оценила је да Влада Србије, без обзира на то ко ће бити нови премијер, мора наставити да ради као тим окупљен око идеје општег добра и брзине напредовања земље.

„Свакако ће један од највећих изазова за новог премијера бити да каже ‘Ја нисам Александар Вучић, али Влада мора да настави да ради као тим’“, казала је у интервјуу за лист “Ало” од недеље Ана Бранабић и додала да верује да су министри у Влади Србије тим.

Упитана да ли је Србија спремна да на чело њене владе дође припадница ЛГБТ популације, Ана Брнабић је рекла да је Србија показала да жели одговорну, професионалну и ефикасну особу на месту премијера и да јој није важно да ли је то Ана Брнабић или неко други.

„На којој год функцији ја била, трудићу се да то буде једна мантра целог државног система”, рекла је она.

Ана Бранабић је оценила да је бивши премијер Вучић поставио одличан темељ за свог наследника на месту премијера, али и да је поставио и високе стандарде.

„Та особа ће бити ужасно критикована. Њу, иако још не знамо ко је, већ називају новим Мирком Цветковићем, икебаном, фикусом”, истакла је министарка и додала да нови премијер неће бити миљеник ни Запада, ни Истока.

Према њеним речима, Србија има свој пут, и то је ЕУ, при чему земља има све бољу сарадњу са Кином, традиционално пријатељство с Русијом, као и почетке све значајније сарадње с Индијом.

„Ту је и велико пријатељство, па чак и лично и на више нивоа са Уједињеним Арапским Емиратима. Јачање односа са САД је саставни део нашег пута”, рекла је Ана Брнабић.