Прочитај ми чланак

БОШКО изненадио Вучића и Брнабићку – нашао решење за излазак Србије из кризе ВИДЕО

0

„Залажем се за прелазну техничку владу која би извукла земљу из кризе након завршетка пандемије изазвана короном вирусом”, у свом видео обраћању народу Србије и свим Србима подвукао је председник Српског покрета Двери и један од лидера Савеза за Србију Бошко Обрадовић.

„Власт Србије је прешла веома брз пут само за неколико недеља – од најсмешнијег вируса у историји до полицијског часа који траје читав викенд. Са друге стране док се ђирила зараза они су организовали изборни процес и скупљали потписе стотине хиљада грађана у затвореном простору”, подсетио је Обрадовић додавши да је СНС наставио да хистерише и диже панику уместо да буду одговорни у овој ванредној ситуацији.

Обрадовић је и подсетио да је прва одлука, у новонасталој ситуацији, Владе Србије било укидање Скупштине Србије, а затим је уследило и противуставно увођење ванредног стања, те да иако због епидемије већ има виђе десетина мртвих у Србији, Александар Вучић наставља своју предизборну кампању коју заправо никада није ни прекидао.

„Требало је све да се уради супротно. Требало је одмах прогласити ванредну ситуацију, а Народна Скупштина Републике Србије је требало да редовно заседа и о свему да расправља, па и увођењу ванредног стања ако би то било потребно. Коначно, шитав пакет мера за подрђку привреди требало је донети одмах, јер је привреди потребна помоћ одмах, а не тек за неколико месеци након окончања ванредног стања.

И оно што је посебно важно, власт је требала да позове опозицију на консултације, да се прекину све политичке расправе и да сви заједно удруженим снагама кренемо у борбу, против ове нове заразне болести, подвукао је даље, у свом обраћању, први човек Двери, додавши да ми, нажалост, немамо такву власт и да у нашу власт нико више нема поверења.

„Зато једино логично решење, у овом тренутку, јесте да Влада Србије на челу са Аном Брнабић поднесе оставку и да остане у техничком мандату до краја ванредног стања, а да на првој седници Скупштине Србије, на којој би се укинуло ванредно стање приступи формирању техничке прелазне владе стручњака коју би подржале све политичке опције у Србији, те да у њој не треба да се нађе нико ни од лидера власти, ни од лидера опозиције. Таква влада би требало да има само два основна задатка: санирање лоших последица по привреду Србије због пандемије, а други је ослобођење медија и припрема за слободнр и поштене изборе који би онда требало и да уследе, предложио је Бошко Обрадовић закључивши да ће се једино тако може вратити поверење народа у државни апарат и нормализују политичке прилике у Србији.