Прочитај ми чланак

КО ПОБЕЂУЈЕ: Борба за гласове на Косову и Метохији

0

Већина странака је у кампању за парламентарне изборе 16. марта кренула и на Косову и пре него што се Републичка изборна комисија 22. фебруара договорила са ОЕБС-ом о начину гласања. ДСС, ДС, НДС, СПС, СРС и Двери кажу да су активни и јужно и северно од Ибра. Напредњаци су централни митинг одржали прошле недеље у Лепосавићу, а јужно до Ибра “иду по кућама“, каже за београдске медије Владета Костић, покрајински функционер и 119. на изборној листи Српске напредне странке.

kosovska-mitrovica-apБорба за гласове на Косову и Метохији

После лидера напредњака Александра Вучића, заменика председника СРС Немање Шаровића, и члана Старешинства Двери Бошка Обрадовића, на КиМ у среду 5. марта би требало да оде и председник ДСС Војислав Коштуница. Он ће говорити на скупу у Косовској Митровици, док ће неко из врха ДСС, како је “Данасу“ речено у овој странци, посетити и Србе јужно од Ибра.

ДСС је кампању на КиМ почела 28. фебруара, посетом потпредседника странке Ненада Поповића, док ДС, НДС и СПС предизборни посао углавном препуштају локалним кандидатима за посланике.

“Кампању НДС воде кандидати за посланике са КиМ. Држимо трибине, већ смо прошли цело Косово и то ћемо учинити још једном. Наравно, сви који дођу из централе странке су добродошли“, каже за београдски лист кандидат за посланика Горан Богдановић, бивши министар за КиМ.

Исту методологију има и ДС, чији функционер Борислав Стефановић објашњава за “Данас“ да “активисти демократа увелико раде на терену“. Према његовим речима, “још се не зна да ли ће бити скупова и да ли ће на њима говорити председник Драган Ђилас и други страначки прваци – за сада су то углавном мањи догађаји, који треба да допру до што више људи“.

И у СПС најављују да ће њихови кандидати за посланике одржати више скупова у Покрајини, мада очекују и госте из централе у Београду.

Звонимир Стевић, председник Покрајинског одбора СПС, каже за “Данас“ да је протеклог викенда више од 300 младих социјалиста учествовало у дружењу у Шилову.

Поводом 8. марта, дан касније у Грачаници одржаће се скуп Форума жена КиМ, као и скупови у Штрпцу, на северу КиМ и у Метохији. “Надам се да ће доћи и Ивица Дачић, мада је на Косову био три пута у последња три месеца“, каже Стевић.

(Вести)