Прочитај ми чланак

Блокада парламента БиХ као маркетиншко-политичкa операција против РС

0

Djordje-Vukadinovic

(Срна)
Политички аналитичар и уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић оценио је да је блокада парламента БиХ у Сарајеву, под изговором борбе за права деце, добро осмишљена маркетиншко–политички спинована операција која за крајњи циљ има нарушавање субјективитета и права Републике Српске.

„Јасно је да се, кроз лажну драматизацију приче о матичном броју, настоји поново актуелизовати прича о промени Устава и закона, који се увек своди на то да Република Српска треба да се одрекне неке надлежности или нечег, до чега јој је стало“, изјавио је Вукадиновић Срни.

Он је нагласио да се протест пред заједничким институцијама у Сарајеву није десио ни случајно ни спонтано, него је продукт континуираних тежњи бошњачке политике и неких западних центара моћи да успоставе унитарну БиХ, односно да, што је могуће више маргинализује Србе и дерогирају Републику Српску.

Вукадиновић истиче да ће „континуитет настојања“ да се дерогира Српска, који је посебно изражен у случају „Сејдић-Финци“, бити интензивиран свим средствима у наредном периоду.

„Тражиће се поводи да се што драматичније и што ефектније пред светским јавним мњењем представи ситуација да би се у наредних годину дана што више поткресала права, субјективитет и самопостојност Републике Српске“, закључио је Вукадиновић.