Прочитај ми чланак

Бивши саборци поднели кривичну пријаву против Паровића

0

 

Miroslav-Parovic-04-690x459

Против Мирослава Паровића поднета је кривична пријава Основном јавном Тужилаштву.

Пријаву је поднела супротна страна у расцепљеној Трећој Србији, а како тврде, Паровић је починио низ кривичних дела током регистрације политичке странке „Трећа Србија – Богата Србија“.

У пријави се наводи да је он у договору са Захаријем Трнавчевићем пререгистровао Трнавчевићеву партију Богата Србија и преименовао је у „Трећа Србија – Богата Србија“ и да се током тог поступка користио фалсификатима и злоупотребама.

„Без икакве предходне консултације, целокупно чланство удружења грађана Трећа Србија уписао је у чланство новоформиране политичке партије. Тако су се у Паровићевој мутант партији нашли и људи који никад нису потписали приступницу те странке. Посебно је скандалозно да је Паровић копирао читав сајт удружења грађана Трећа Србија и поставио га на интернет сајт новоформиране странке „Трећа Србија – Богата Србија“ на домену www.трецасрбија-бс.рс па су се тако сви чланови удружења нашли као чланови и функционери партије чију приступницу нису потписали. Трећа Србија – БС је према регистру партија и званични скраћени назив Паровићеве партије“.

У оптужбама против Паровића још се каже да је недвосмислено дошло до неовлашћеног прикупљања и употребе личних података који су противзаконито употребљени, а од надлежних органа се тражи да што хитније покрену поступак.

Извор: 021.rs