Прочитај ми чланак

БАХАЋЕЊЕ НА РАЧУН НАРОДА Скупштински ресторан омиљена кафана посланика

0

Цене ресторана у Народној скупштини никад нису биле јефтиније, због чега већина политичара не избегава прилику тамо да оде на ручак или да попије екафу. На друштвеној мрежи Твитер појавила се фотографија рачуна из ресторана Скупштине Србије - три еспреса са млеком коштају 33 динара, четири кока-коле од 0,2 - 32 динара, и један сок од боровнице 0,2 кошта 15 динара. Укупна цена овог рачуна је 80 динара!

FOTO: N. S.

Ако се водимо њиховом ценама и узмемо да је два литра кока-коле у продавници 135 динара, као и да се из једне флаше може сипати осам пута, то онда значи да се они „уграђују“ за 71 динар.

Литар сока од боровнице у продавници кошта 165 динара, што значи да осам часа овог сока износе 120 динара – Скупштина је зарадила 45 динара по литру сока.

– Одувек су биле такве цене у њиховом ресторану, а оне се усклађују према цени јавне набавке – каже Ђорђе Вукадиновић, народни посланик.

„Локација је супер, цена још боља“, нашалио се један твитераш.

Због цена у скупштинском ресторану одувек се дизала прашина, а према писању одређених медија, политичари нису пропуштали прилику ни да доводе своју ужу и ширу фамилију ту на ручак.

Па и зашто би, јер где у односу на скупштински ресторан може да се једе за мање новца – нигде.