Прочитај ми чланак

Амабасадорка Немачке саучествовала у СНС функционерској кампањи

0

Биро за друштвена истраживања (Бироди) саопштио је данас да је учешће немачке амбасадорке Анке Конрад у функционерској кампањи Александра Вучића супротно указивању о потреби борбе против корупције у Србији.

Амбасадорка Анке Конрад, својим пристуством полагању камена темељца за изградњу фабрике компаније PWО група у Чачку, саучествовала је у функционерској кампањи члана Српске напредне странке и председника Србије Александра Вучића, који је носилац листе на изборима за скупштину Града Чачка, навео је Бироди у саопштењу.

Организовање полагања камена темељца компаније PWО групе у недељи пред изборе у Чачку, како је констатовао Бироди, може се сматрати пословно нееетичним чином, јер су пристали да буду део функционерске кампање носиоца листе Александра Вучића.

Како је навео Бироди, такво поступање амбасадорке Немачке у супротности је с потребом за борбом против корупције у Србији, коју наглашава сама амбасадорка Конрад, а коју Бироди поздравља као организација која од 2010. промовише концепт „Градови против корупције“.