Прочитај ми чланак

Алексић шокиран оним што је изговорио Јовановић о Вуку Јеремићу

0

„Потпуно сам шокиран оним што сам чуо да је изговорио мој бивши колега Никола Јовановић о Вуку Јеремићу“, каже за Данас Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке.

Како истиче наш саговорник: „Невероватно да је он девет година био уз Вука и радио за њега, а да је о њему имао овакво мишљење као што је у радикалском маниру изговорио на снимку.“

Фото: Јутјуб

– Вређање колега због презимена и предака је скандалозно, али то највише говори о њему самом, жао ми је због тога, али са таквим људима се у будућности не може сарађивати и рушити режим, поручује Алексић.

Председнику Странке слободе и правде Драгану Ђиласу послали смо питање да ли је тачно оно што Никола Јовановић говори на аудио-снимку, да је са њим разговарао о преласку у ССП, те да ће он бити нови председник београдског одбора, а потом и потпредседник ССП-а.

Ђиласа смо питали и да ли је са Јовановићем разговарао о преласку три комплетна градска одбора Народне странке у ССП. До закључења овог издања нисмо добили одговор.

Подсетимо, доскорашњи председник београдског одбора Странке слободе и правде био је одлазећи председник општине Стари град Марко Бастаћ.

Међутим, почетком јуна месеца, Странка слободе и правде саопштила је да распушта Општински одбор ССП на Старом граду, а Председништво ССП је донело одлуку да смени Марка Бастаћа са места председника београдске организације странке, јер није спречио активности због којих је општински одбор распуштен.

Конкретније, у саопштењу ССП је стајало да је Општински одбор распуштен јер су поједини чланови супротно одлукама странке о бојкоту избора на свим нивоима били укључени у изборне радње које су резултирале предајом листе „Чувамо Стари град – Уједињена опозиција“.

Бастаћ је тада за наш лист изјавио да не зна тачне разлоге због чега је распуштен општински одбор ССП на Старом граду, а још мање због чега је сам смењен. За повереника ССП за Београд тада је постављен заменик председника Борко Стефановић.

Доскорашњи потпредседник Народне странке Никола Јовановић о прислушкиваном разговору који је доспео у јавност