Прочитај ми чланак

Александар Поповић: НАТО и ЕУ су најодговорнији за мигрантску кризу

0

aleksandar_popovic_26_616

Корен мигрантске кризе лежи у понашању САД, Велике Британије, односно НАТО и дела Европске уније, које су најодговорније за разарање бликосисточних држава одакле мигранти беже. Криза је започела лажима Колена Пауела и Тонија Блера да у Ираку постоји хемијско оружје, на основу којих је Савет безбедности УН донео је одлуку о нападу на Ирак.

Сада је та земља разрушена и људи из ње беже, баш као и Сирија у којој су исламисти наоружавани од стране неких чланица НАТО, јер им је одговорало да се боре против власти Башара ел Асада, рекао је проф.др Александар Поповић у емисији „Свет са Спутњиком“, коју заједно припремају радио „Спутњик“ и „Радио Новости“.

Поповић је указао и на велико лицемерје Европске уније.

„Слобода кретања роба и људи не важи када су у питању Србија и Хрватска, али се Србија притиска да отвори мост у Косовској Митровици“, рекао је Поповић.

Он је критиковао неспособност и незнање бриселске чиновнике и навео пример портпаролке Европске комисије Наташе Берто која је рекла да ЕУ има правни основ да врати мигранте у Србију.

„Земље Европске уније заиста у Споразуму о реадмисији имају правни основ да избеглице које су ушле преко Србије врате назад. По истом Споразуму, а госпођа Берто је то прећутала, Србија има право да врати исте избеглице врати државама Европске уније из којих су ушле на територију Србије. Грађани Србије не треба да суверенити преносе на ЕУ која је показала своју неспособност“, закључио је Поповић.

(ДСС)