Прочитај ми чланак

Албански суд у Приштини потврдио притвор Ивановићу

0

oliver ivanovic

ПРИШТИНА –Апелациони суд у Пришини потврдило је данас одлуку о притвору којом је Основни суд у Косовској Митровици Оливеру Ивановићу одређен притвор од месец дана због сумње да је починио ратни злочин и тешко убиство, изјавила је портпарол Еулекса Ирина Гудељевић.

Гудељевић је у изјави за агенцију Бета, подсетила да је 28. јануара, на захтев међународног тужиоца из Канцеларије специјалног тужиоца Косова, међународни судија из Основног суда у Митровици Ивановићу одредио притвор од месец дана.

Адвокат Оливера Ивановића Небојиша Влајић рекао је агенцији Бета да је вечарас у 18 сати добио одговор из Апелационог суда у Приштини којом је одбијен његов захтев да се Ивановићу укине притвор и омогући одбрана са слободе.

„Иако је данас 4. фебруар у решењу је наведено да је донето 1. фебруара а моја жалба је одбијена и првостепено решење о одређивању притвора је потврђено”, рекао је Влајић.

Према његовим речима, Апелациони суд се „руководио потпуно истим, непостојећим разлозима које је навео првостепени суд за одређивње притворам, а који су у жалби аргументовано оспорени”.

„Убеђен сам да је у овом случају Суд подлегао незапамћеној медијској хајци против Ивановића које спроводе штампа и телевизија на албанском језику”, рекао је Влајић.

Ивановић је кандидат ГИ СДП на предстојећим локаним изборима који ће у Косовској Митровици бити поновљени 23. фебруара, након што је избабрани градоначелник Крстимир Пантић одбио да потпише изјаву о преузимању дужности, због ознака Републике Косово.

(Бет