Прочитај ми чланак

Афера за афером: Стефановић демантује Јурића, Мића Јовановић самог себе

0

Име политичара педофила рећи ћу када за то дође време, поручује Игор Јурић из Фондације "Тијана Јурић" и понавља да је његов идентитет открио некадашњем министру полиције, а сада војске Небојши Стефановићу. Министар одмах демантовао ту тврдњу. А потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић каже да зна за случај подвођења у Јагодини, јер јој је искуство о томе препричао почасни конзул Србије Роберто Вералди. Драган Марковић најавио да ће тужити Рашковић Ивић.

Да ли се својевремено на састанку Игора Јурића и Небојше Стефановића чуло, пречуло или прећутало име политичара педофила? Када сам изговорио то име, није се претерано изненадио, министар Стефановић није био сигуран за њега, али је рекао да зна за једног другог политичара-педофила – тим речима Игор Јурић препричава разговор с министром, а као доказ предлаже записник тужилаштва у које је касније отишао.

„Тужилац се изненадила када сам рекао да министар зна, а она је рекла како је могуће, зна зато што сам му рекао и доведите министра да заједно говоримо о томе, а он наравно није позван“, каже Игор Јурић.

А министар се на националној фреквенцији није позвао на записник, већ је читао званично саопштење тужилаштва у коме стоји да се после саслушања Јурића, није дошло ни до података о извршиоцу, ни о малолетној жртви. Стефановић тврди да ни њему Јурић ништа није открио.

„Нити смо чули име извршиоца нити смо чули име жртве нити смо добили доказ о извршењу овог тешког кривичног дела, а ја не бих часио ни секунда тада као министар полиције, ни данас као члан владе и као човек, ни секунда, па огњеним мачем бих водио кампању против такве особе“, рекао је министар одбране Небојша Стефановић.

Игор Јурић: Стојим иза онога што говорим сваки пут и стајаћу увек и срамота ме је да полемишем на овакав начин са човеком који је данас стуб одбране наше земље

Оља Бећковић: А да ли можете да кажете да то није Драган Марковић?

Јурић: Не, не могу. Било би неозбиљно, рећи ћу када буде време да ли он или није, можемо да полемишемо сатима, а знате да сам годину дана трпео огромне притиске.

А Санда Рашковић Ивић објаснила је да не зна да ли је Драган Марковић повезан с педофилијом, али да зна да је повезан с подвођењем. Она каже да јој је пре десет година своје искуство из Јагодине, у коју је дошао као део групе италијанских инвеститора, препричао почасни конзул Роберто Вералди.

„Професор ми је рекао ‘дошле су неке плесачице, врло оскудно одевене, без гаћица’. Док су оне плесале, њему је Палма пришао и питао га ‘коју је изабрао’. Вералди је рекао ‘не хвала, нисам заинтересован’, на то је Палма са згађеним изразом лица нешто рекао преводиоцу, који је после пренео Вералдију да је Палма рекао ‘ово је хомосексуалац, нећу с њим да имам посла“, рекла је потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић.

Истовремено, док је Рашковић Ивић ово причала, Драган Марковић седео је у студију Пинка и телефонском поруком је како каже обавештен о новим лажима.

„Рекла је како није она видела него јој неко причао, пазите када дођу Италијани, озбиљни инвеститори, ја позовем нашу оперску диву Јадранку Јовановић да пева, када дођу Руси, ја позовем Мериму Његомир, када дођу они који воле Цецу, позовем Цецу, када дођу они који воле трубаче, позовем трубаче, шта је ту страшно“, пита се Драган Марковић Палма.

Марковић је најавио тужбу против Рашковић Ивић, али је остало нејасно да ли је оптужбе за подвођење опростио оснивачу Мегатренда и бившем члану социјалиста Мићи Јовановићу. Наиме, њих двојица гостовала су у истој емисији и иако је пре пар дана Јовановић тврдио да је лично видео како Марковић подводи, све је порекао – јавно се извинио и чак пријавио да буде сведок одбране на суђењу Марковићу.