Прочитај ми чланак

Радикали предлажу формирање курдске државе

0

seselj vojislav

БЕОГРАД – Српска радикална странка сматра да је након рушења руског борбеног авиона постало потпуно јасно да турска влада подржава деловање Исламске државе, те да „подршка исламистима за сада је прикривена а Турска од ње има не само идеолошку, већ и финансијску корист“.

„Апелујемо на руског председника Владимира Путина и на владу Руске Федерације да, као одговор на бруталан акт агресије од стране Турске, интензивирају сарадњу са Курдима. Курди су народ од 30 милиона становника, који још увек нема сопствену државу. Сигурни смо да би Русија, у договору са сиријским властима, могла да обезбеди да се на садашњој територији Сирије издвоји мали део територије на ком би се формирала курдска држава. Почетна курдска држава би се потом ујединила

са курдским територијама у Ираку, које имају висок степен аутономије“, наводе српски радикали.

„Формирање курдске државе би представљало снажан бедем против исламског тероризма и фундаментализма“, при чему је „предложено решење најбољи начин да се одлучно узврати происламистичком режиму у Турској, који предводи премијер Тајип Ердоган“, закључује Српска радикална странка.