Прочитај ми чланак

Први сусрет Брамерца и Вучића у Београду

0

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц данас стиже у дводневну радну посету Србији, уочи подношења редовног извештаја Савету безбедности УН.

Главни тужилац разговараће са српским премијером Ивицом Дачићем, првим потпредседником Владе Србије и министром одбране Александром Вучићем и шефом Националног савета за сарадњу Србије са судом у Хагу Расимом Љајићем.

Биће то први Брамерцов сусрет са Вучићем, који је до напуштања Српске радикалне странке неколико пута долазио у Хашки трибунал као правни саветник лидера радикала Војсилава Шешеља, оптуженог за злочине над несрбима у Хрватској, Војводини и БиХ.

Међу Брамерцовим саговорницима биће и српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић и званичници безбедносних служби. Тема разговора биће сарадња власти Србије са хашким тужилаштвом.

Како је најавио његов саветник Фредерик Свинен, тужилац Брамерц ће писани извештај о раду тужилаштва поднети Савету безбедности УН средином новембра, а да ће тај извештај усмено представити у говору пред Саветом у децембру.

 

(Бета)