Прочитај ми чланак

Весна Пусић: Хрватска подржава нормализацију односа Косова и Србије

0

Министарка спољних послова Хрватске Весна Пусић изјавила у Приштини да њена земља подржава нормализацију односа Косова и Србије.

После сусрета са „министром спољних послова“ Косова, Енвером Хоџајем, Пусић је рекла да је питање статуса Косова за Хрватску завршена ствар, док је говорећи о односима са Србијом, казала како је Хрватска свесна шта значи нормализација односа Косова и Србије.

„Хрватска је заинтересована да буде стабилности у региону“, казала је она.

Хоџај је захвалио Хрватској на признању, али и подршци коју је дала Косову и најавио потписивање споразума о питањима европских интеграција.

„Процес интеграција и успех Хрватске у томе су створили нови тренутак инспирације и добар су пример да и друге земље Балкана могу да се крећу ка европским интеграцијама. Верујем да ћемо у будућности имати велике користи од хрватских искустава у области европских интеграција“, казао је Хоџај.

Косовски „шеф дипломатије“ је најавио и посету „премијера“ Косова Хашима Тачија Хрватској током новембра чији ће циљ бити јачање економских односа.

Весна Пусић у Приштини учествује на конференцији Партнерство за промене- јачање положаја жена, коју организује „председница“ Косова Атифете Јахјага.

(Бета)