Прочитај ми чланак

СРАМОТА: Одбачен захтев за поништење избора у Сребреници

0

Централна изборна комисије Босне и Херцеговине (ЦИК БиХ) одбацила је данас захтев Коалиције за Републику Српску да се пониште избори у Сребреници. ЦИК БиХ је такав захтев оценила „недопуштеним“.

Политичке партије из Коалиције за Републику Српску поднеле су жалбу ЦИК-у наводећи да локални избори у Сребреници нису били регуларни и да је било превише неважећих гласачких листића.

И председник Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик најавио је да ће та странка бојкотовати рад Скупштине општине Сребреница и позвао све друге странке из Републике Српске да учине исто.

Према резултатима недавно одржаних локалних избора, у Скупштини је коалиција СДА и Странка за БиХ освојила седам мандата, СНСД је освојио шест мандата, Српска демократска странка (СДС) три, СДП и СББ по два, док су по један мандат освојили ДНС и коалиција СНС и ДП.

Независни кандидат Ћамил Дураковић је добио највише, 4.455 гласова за начелника општине Сребреница, док је кандидаткиња Коалиције за Републику Српску Весна Кочевић добила 3.663 гласа бирача.

 

(Бета)