Прочитај ми чланак

Др Милић:Хтели од Ниша да направе буре барута, институције да потврде вољу грађана

0

"Победници избора су управо грађани Ниша, а резултати гласања су недвосмислени, јер је 3.200 грађана дало више гласова опозицији него СНС. Ако на ову разлику додамо и број људи који је гласао за опозиционе листе које нису прешле цензус, онда је тај број већи од 7.000", рекао је за Н1 др Драган Милић из истоимене групе грађана из Ниша.

„И после толике разлике у гласовима сада испада да неких седам гласова неке фиктивне Руске странке одлучује да је СНС победио у Нишу. Знате шта, они су хтели од Ниша да направе буре барута. Хтели су да протестујемо и да им онда те демонстрације послуже као изговор да их искористе у своје политичке сврхе, да нам подметну батинаше, да кажу да вршимо притисак на ГИК. Нећемо то да радимо“, рекао је др Драган Милић.

Он је истакао и да сви у Нишу знају да је СНС изгубила изборе као и да је јако поносан на грађане јер су показали да су зрели.

„Сада држава и институције треба да поштују вољу грађана који су рекли да СНС не желе у Нишу. Ја нисам чуо до сада никог да је рекао да то што ја говорим није истина у вези са бројем гласова. Па да ли СНС која жели да дође са седам гласова неке фантомске Руске странке мисли да је овај народ луд, како то мисле да ураде“, упитао је др Милић.

Уцењивали су људе и због тога су изгубили изборе

Др Милић је објаснио да су мног људи у СНС-у заправо уцењени, као и да је то један од разлога због којег су избубили Ниш.

„Па сви ми знамо шта се дешава овде. Ниш није мали, али ни толико велики да се не би знало. Постоје, на пример, људи који су ангажовани на привременим и повременим пословима, и они су морали да донесу СНС-у гласове како би задржали посао. И баш због такве уцене су добили одговор од Нишлија. Направили су гршку што су то радили и то их је скупо коштало“, објаснио је др Милић.

Одговарајући на питање шта ће се десити уколико власт једноставно не призна изборне резултате као што то није учинила у децембру прошле године у Београду др Милић је рекао:

„Уз дужно поштовање, мислим да су то различите ствари јер у децембру опозиција није имала више гласова од СНС-а. У овом случају у Нишу имате недвосмислено поражену страну и то не може да се пореди са оним у децембру. Ако негирате грађанима право на глас, и кажете ми ћемо на силу, онда закључке треба СНС да извуче, да се запитају хоће ли моћи да владају, са ким ће да сарађују, имају ли легитимитет. Ја никад нисам претио протестима, али ако се то деси да не признају резултат видећете шта ће бити. Ми за сада поштујемо систем и очекујемо да држава испоштује своје грађане“, истакао је Милић.

Он је навео и да су они „као победници пружилли руку и затражили да се избори понове на два бирачка места“ па да се после тога „преброје и да једни другима пруже руку“.