Прочитај ми чланак

УБИ СРБИНА! Осам метака на трафику у којој су били српски дечак и жена

0

pistolj pucnjavaУ месту Србобран, у општини Исток, пуцано је на трафику у којој се у том тренутку налазило двоје Срба, потврдио је вечерас Танјугу министар за повратак и заједнице у шиптарско-окупаторској влади Далибор Јевтић.

Саветник у Министарству за заједнице и повратак у окупаторско-шиптарској Влади Косова Драган Репановић рекао је вечерас да су непознате особе вечерас пуцале из ватреног оружја на продавницу Дане Симоновић.

Репановић је за агенцију Бета рекао да је из кола испаљено осам хитаца, од тога пет у продавницу у којој су се налазили власница Дана Симоновић и један српски дечак из суседног повратничког села, али да нема повређених у овом нападу.

– Симоновићева и дечак ништа нису видели, јер је Србобран вечерас обавијен густом маглом. Полиција врши увиђај, а власницу продавнице и дечака полицијска патрола је одвела у Исток да дају изјаве – рекао је Репановић.

Према његовим речима, раније је на повратника Мому Пантића пуцано из ватреног оружја, пре непуну годину повратницима је украден трактор, а било је и крађе имовине Срба повратника. Он је казао да у Србобрану од предратних око 200 данас живи само двадесетак Срба.

Србобран се налази недалеко од Ђураковца, на путу Пећ-Косовска Митровица.

Иначе, У Гораждевцу је јутрос рано пуцано на неколико кућа, возила и споменик који се налази у центру тог метохијског села.

Извор: Танјуг