Прочитај ми чланак

Пресуђено у корист Думановића: МУП да исплати заостале зараде

0

Први основни суд у Београду донео је првостепену пресуду по којој је Министарство унутрашњих послова дужно да исплати заостале зараде бившем припаднику Управе криминалистичке полиције и једном од оснивача покрета Ослобођење, Милану Думановићу – и то са почетком од незаконитог отказа 2017. године.

Подсетимо, суд је још раније досудио да су Думановић и његов колега Младен Трбовић незаконито отпуштени, а након што су јавности указали на кршења закона у МУП-у од стране Дијане Хркаловић, Дејана Папића и других руководилаца постављених од стране Српске напредне странке.

Printscreen

„Ово је потврда онога што причамо од почетка, да су наши откази апсолутно незаконити и да су резултат политичке освете и шиканирања од стране напредњачких кадрова у полицији“, рекао је том приликом Думановић.

Он додаје и да је показатељ тога што се правобранилаштво није појављивало на рочиштима.

„И њима је било јасно колико је тај случај безнадежан и колико је правда на нашој страни.“

Думановић каже да је циљ њиховог отказа било „уклањање поштених и одговорних полицајаца“.

„За све оно што се десило после 2016. године, а то је криминализација дела безбедносних структура и стављање у службу прљавих радњи Беливуковог клана, СНС је прво морао да уклони или заплаши савесне припаднике МУП-а“, објашњава оснивач покрета Ослобођење.