Прочитај ми чланак

Поруке љубави: Православни блог Уподобљавање

0

Није лако бити православац у данашње време када нам се намећу лажне вредности и када такозвани модеран начин живота људе отуђује, али и удаљава од Божије љубави.

Ипак, оснивање интернет страница, блогова и група на Фејсбук друштвеној мрежи није само начин комуникације и забаве, већ и могућност да се истомишљеници окупе око исте идеје и пронађу истинске православне поруке љубави.

 

 

 

ПРЕДСТАВЉАМО: Блог Уподобљавање (http://upodobljavanje.wordpress.com/)

 

Првенствени наум зачећа блога јесте жеља да са свима добре воље поделимо искуство Литургије: кроз поезију, прозу, теологију, философију…

Блог нуди један критички осврт на људе, богословље, историјска догађања – имајући првенствени задатак буђење човека из његове статичности, неупитаности и неодговорности (може се рећи и безосећајности) за и према ближњему а самим тим и за и према себи.

Колико улажемо напора да осмислимо свјоје време које треба да буде одраз Вечног?

Да ли заустављамо лопту или је пропуштамо да прође поред нас?

Колико смо способни да у Другом видимо оно најлепше што Други поседује? Колико смо способни да и поред констатације наше палости не будемо глумци него живе и животвореће ипостаси које знају (= или бар имају хтење да (са)знају) где, како, зашто…