Прочитај ми чланак

Са „Кришкама” и „Скиндредом” отворен Егзит

0

„Егзит“ фестивал обасјао је синоћ својим светлима Петроварадинску тврђаву, а безбројни вати музике спуштени су низ Дунав. Програм на главној бини око 20 часова отворио је домаћи бенд „Кришке“ после чега је уследила жестога свирка велшке атракције „Скиндред“.

Хиљаде младих већ су око седам сати кренули пут тврђаве, преко утабане стазе фестивала и Варадинског моста, а шарене колоне људи разилазиле су се у простору Тврђаве у складу са музичким укусима које преферирају.  Када је ноћ већ помало отерала сећања на врућину и прашина се слегна, на Главну бину изашла је харизматична Бет Дито са својим бендом „Госип“ што је значило да вече полако доживљава врхунац. После добро пренешене плесне енергије на публику с песмама попут „Standing in the Way of Control“, „Госип“  је створио праву увертиру за сазреле британске поп иконе „Ђуран Ђуран“.  Романтици су дошли на своје, а прверени хитови „Рио“, „Hungry Like Wolf“, „GIrls on Film“, „Ordinary World“, „Come Undone“ и многи други приуштили су кулминацију вечери.

На Фјужн бини љубитељи домаћих извођача највише су дошли на своје наступима „Блок аута“ и Едa Мајке. „Експлозив“ бина поцепана је првенствено наступом бостонских панкера „Стрит Догс“, а љубитељи електро варијација синоћ су сем наступом легендарног диџеја „Авићиа“ почашћени и нови светлосним 3Д ефектима. Арена је изгледала као никада до сада, разбацане боје, ефекти и светла стварали су утисак као из каквих галактичких филмова.

Тако је читава караван дочекао и данашње јутро, расвета је изгубила на моменту, прашина и Сунце опет су се дигли изнад глава. Дошло је време за спавање.

Вечерас маскенбал, “Тој долси” и “Њу ордер”   

Други дан фестивала биће у знаку маскенбала, па из организације фестивала позивају посетиоце да вечерас прикључе великом Егзит карневалу под маскама. На Главној бини највише се ишчекује наступ „Њу ордера“, а публику жељну константних ритмова највише ће загрејати Роберт Диец и Мајам Нидам на Денс арени. Фјужн бина у петак нуди можда и најачи програм током читавог фествала наступима увек радо виђених девојака из бенда „Лолобриђиде“, британском панк институцијом „Тој долс“ и домаћим екипама „Јарболи“ и „Гоблини“. У прајм термину Експолозив бину запосеће „Гренпа Кендис“, „Но Веј Бек“, „Бриџ“ и „Крул хенд“.

(Дневник)