Прочитај ми чланак

Драмски писци Србије: ослобађање хрватских генерала је злочин против човечности!

0

Удружење драмских писаца Србије оценило је јуче да ослобађајућу пресуду жалбеног већа Хашког трибунала хрватским генералима треба сматрати „злочином против човечности“ и запитало се докле ће Срби својим држањем рушити властити интегритет.

„Ослобађајућу пресуду осуђенима за злочине против човечности треба, такође, сматрати злочином против човечности“, наводи се у саопштењу поводом ослобађања генерала Анте Готовине и Младена Маркача, првостепено осуђених за злочине против човечности учињене током операције „Олуја“.

„Ако су поменути хрватски генерали невини, онда су прогони, убиства, паљење и разарање српских огњишта дозвољен, а можда и добродошао чин. Питамо се да ли већ и припадници страних, па и нама ненаклоњених држава, треба да опомињу Србе како, најзад, морају смоћи снаге и рећи своје историјско “не““, напомињу драмски писци Србије.

Они се, такође, питају да ли Чеси треба да бране српске интересе, „док Срби повијају главе, а српске невладине организације и “просвећени“ појединци иступају као гласноговорници лицемерне, циничне манипулације српском националном судбином од стране наших западних “пријатеља““.

У тексту се, такође, поставља питање да ли су Срби толико ниско пали да и бивша хашка тужитељка, госпођа Карла дел Понте, треба да се ишчуђава ослобађајућој пресуди хрватским генералима.

„Питамо се докле ће Срби, несложни, неодлучни, својим самозаваравајућим, волунтаристичким држањем рушити властити интегритет, губећи историјску битку са онима који једнодушно и непоколебљиво стоје иза својих националних интереса. И, најзад, питамо се докле ће се Србија правити да не схвата до које мере је марионета у традиционалној игри великих сила, игри у којој, са оптимизмом и вером у бољу “европску“ будућност добровољно учествује“, пише у саопштењу.

 

(Правда)