Прочитај ми чланак

Нини Бадрић прети забрана уласка у Србију због подршке Готовини?

0

Јавна подршка у Хагу ослобођеним генералима Анти Готовину и Младену Маркачу могла би да скупо кошта популарну хрватску певачицу Нину Бадрић бар када је реч о наступима и концертима у Србији реч јер су се већ појавиле иницијативе да јој се убудуће забране сви наступи у Београду и другим српским градовима.

Подсетимо, истог дана када је у Схевенингену прочитана ослобађајућапресуда Готовини и Маркачу, Нина Бадрић је на свом Твитер профилу написала „Генерали, добродошли дома“ а потом ступила и у полемику са онима који на овој друштвеној мрежи нису делили њено мишљење и раздраганост. Ова, иначе у Србији до сада веома популарна певачица која је недавно имала и концерт у пуној Арени, није се у претходном периоду изјашњавала о политичким темама и увек је истицала „да музика и уметност треба да спајају нације и државе“ али очигледно није издржала налет „домољубне еуфорије“ у Хрватској настале ослобођајућом пресудом двојици генерала.

Одмах су се на Фејсбуку и Твитеру, након Нинине подршке Готовини и Маркачу, појавили коментари који нимало благонаклоно гледају на певачицин став а оформљено је и неколико група под називом „Бојкотујмо Нину Бадрић“ док је најупечатљивија она пд називом „Забранимо све будуће концерте Бадрићеве у Србији“.

Група која је за само један дан добила 360 чланова тражи од државе Србије да не дозволи организовање нових концерата Нине Бадрић у нађој земљи па чак и да јој се забрани улазак у Србију „док се не извини жртвама „Олује“.

-„Будимо коначно поносна земља и не дозволимо да нас свакакве певаљке понижавају и газе. Бадрићки смо били добри док је узилама српске паре, јер јој у Хрватској после дебакла на Евросонгу нико и не долази на концерте, а ли је сада све то заборавила и хвали оне који су унесрећели српки народ. Таква особа нема више шта да тражи на концертним сценама у Србији“, само су неки од коментара на Фејсбуку и Твитеру посвећени Нини Бадрић и њеној подршци Анти Готовини и Младену Маркачу.

(Правда)