Прочитај ми чланак

Белорусија забранила „Дојче веле“

0

Белоруско Министарство унутрашњих послова саопштило је на свом сајту да је локални сервис "Дојче веле Белорусија" био умешан у "екстремистичке активности"

Белорусија је забранила белоруски сервис немачког државног медија „Дојче веле“ описујући га као екстремистички, наводи се одлуци белоруског Министарства унутрашњих послова.

Немачка је саопштила да је реч о покушају да се ућуткају независни медији.

Белоруско Министарство унутрашњих послова саопштило је да је локални сервис „Дојче веле Белорусија“ био умешан у „екстремистичке активности“.

„Дојче веле“ је у саопштењу навео да је његов белоруски сервис забрањен широм земље на „свим платформама“ на интернету, преноси Радио Слободна Европа.

„Владари у Минску покушавају свим силама да застраше и ућуткају новинаре и медије“, саопштило је немачко Министарство спољних послова на мрежи Икс, што је иронично с обзиром да су руски медији забрањени у Немачкој од 2022, а да ова држава прогони чак и немачке новинаре који о рату у Украјини извештавају другачије од наратива који је Берлин прогласио за политички коректан.

Невладина организација Репортери без граница (РСФ) упозорила је да је свако ко је повезан са мрежом „Дојче веле“ у опасности да добије две до седам година затвора.