Прочитај ми чланак

Вртић „Пчелица“ прави 10.000 сендвича за СНС митинг?!

0

Према нашим сазнањима, Предшколска установа "Пчелица" током четвртка направиће 10.000 сендвича за СНС јуришнике који ће са југа Србије отићи на митинг у Београд. Народна посланица из Ниша и председница ГрО ССП Ниш Јелена Милошевић јавно је упитала директорку ПУ "Пчелица" Светлану Митић ко плаћа те сендвиче.

– Нишки вртићи „Пчелица“ праве 10.000 сендвича за митинг СНС и то више није тајна. Припрема креће сутра и сви запослени у кухињи радиће само на томе. Питање за директорку Светлану Митић: Ко то плаћа – објвила је Милошевић на свом Твитер налогу.

Како је нама речено из више извора у самој установи, вероватно ће запослени у кухињи радити и у две смене, како би успели на време да направе потребну количину сендвича, што је изазвало негодовање запослених. На страну што морају и да сами иду на митинг.

Од како је Светлана Митић на челу установе, забележено је низ афера, почевши од Пиксијеве донације Плазминог кекса за децу, који им је наплаћиван, преко њеног приватног путовања службеним возилом у Охрид, до пожара у кухињи и судских пресуда одређеног броја запослених који су тужили установу. Ту је и афера са поништавањем конкурса за пријем нових васпитача збоог малверзација. Иако се медији већ две године баве тим аферама, Митић је именована за директора установе.

Одлука да баш они праве сендвиче за напредњачки излет је у ствари страначка послушност због које је на позицији на којој јесте.