Прочитај ми чланак

Стиже ваздух из Африке: Метеоролог објавио када се враћају тропске температуре

0

Топла ваздушна маса из Африке поново ће нам донети тропске температуре, до 35 степени, најавио је метеоролог Ђорђе Ђурић.

После викенда са веома пријатним температурама, од средине следеће недеље поново ће бити веома топло, најавио је Ђурић.

„После веома високих температура, Србија је од јуче под утицајем свежег ваздуха, а температуре су ниже за више од 10 степени у односу на претходни топлотни талас. Значи температуре су испод 30 и коначно је прекинута серија тропских ноћи јер су минималне температуре опале испод 20, па су ноћи много пријатније“, написао је Ђурић на свом Фејсбук профилу.

До краја дана у Србији се очекује променљиво облачно време, понегде на североистоку са слабом и краткотрајном кишом.

„Дуваће појачан северозападни ветар. Максимална температура биће од 24 до 28, у Београду до 26 степени“, написао је Ђурић.

У недељу након пријатног јутра биће умерено облачно током дана, уз промену сунчаних и облачних интервала.

„Јутарња температура од 11, на југоистоку до 19 степени у северној Србији, у Београду до 18. Максимална дневна од 27, у Београду до 29 степени, које су такође просечне максималне температуре за ово доба године“, најавио је Ђурић.

Како је додао, у понедељак ће бити променљиво облачно, понегде са локалним пљусковима и грмљавином и максималном температуром од 25 до 30 степени, у Београду до 27.

„У уторак претежно сунчано и топлије, током дана уз развој облачности. Дуваће појачан северозападни ветар. Максимална температура од 29 до 33, у Београду до 31 степен“, објавио је метеоролог.

Како је објаснио „због аукције веома топле ваздушне масе из северне Африке под утицајем гребена, опет ће бити сунчано и топло, са максималним температурама у већини површина око 35, негде више од 35 степени, а у Београду се поново очекују тропске ноћи, тако да минималне температуре неће пасти испод 20 ни током ноћи“.