Прочитај ми чланак

Од данас се враћају паклене температуре, али само на кратко : У недељу ће бити…

0

У Србији у петак ујутро ведро и врло свеже, у долинама и котлинама са маглом. Током дана биће сунчано и топлије, ветар слаб, променљивог смера.

Јутарња температура од 8 до 15°C, максимална дневна од 28 до 30°C.

У Београду у петак сунчано и топло. Ветар слаб, променљивог смера. Јутарња температура 15°C, максимална дневна 29°C.

Србија је у последња два дана била под утицајем циклона, који се својим центром премештао преко нашег подручја.

Данас су циклон и хладни фронт одмакли источније од нашег подручја, али Србија и даље остаје под системом северног струјања, уз прилиц свежије ваздушне масе са севера, објашњавају метеоролози.

Очекује се смена и сунчаних интервала, а максимална темпеатура биће од 22 до 26°C, у Београду до 24°C.

У ноћи ка петку у свим пределима Србије очекује се ведро и врло свеже, па ће у петак у многим пределима Србије јутро бити хладно, у долинама и котлинама са маглом.

Минимална температура на југу, југоистоку и западу Србије спустиће се испод 10°C, па ће градови попут Димитровграда и Лесковца мерити „само“ 9°C, што ће бити чак 30 степени нижа температура у односу на уторак поподне.

И у осталим пределима Србије минималне температуре биће ниске за средину лета и кретаће се углавном од 10 до 14°C, што су углавном за око 25 степени ниже температуре у односу на уторак. Београд ће са 15°C имати најтоплије јутро, али и 20 степени нижу темпертауру у односу на уторак.

Још хладније јутро биће изнад 1000 метара надморске висине, па ће Сјеница и Копаоник мерити 4-5°C.

И ту није крај великим осцилацијама у температури.

Након ведрог и хладног јутра, током дана биће сунчано, уз право летње време. Очекује се прилив осетно топлије ваздушне масе са Медитерана, па ће током дана температуре у Србији бити понегде и за 20 степени више у односу на јутро и кретаће се од 28 до 30°C.

Још топлије наставиће се током викенда, уз температуре за викенд преко 30°C, у недељу и до 35°C. У недељу пред крај дана погоршање времена са пљусковима и грмљавином, па ће у понедељак бити свежије за око седам степени.

Дакле, услед веома великих осцилација температура, ових дана препоручује се повећан опрез, јер велике разлике могу да утичу не само на људе већ са својим здраственим проблемима, већ и на потпуно здраве људе.