РАДНИЦИ ПОШТЕ прекидају штрајк, Стефановић обећао испуњење две трећине захтева

0

Запослени у Пошти обустављају штрајк након што им је, у разговору њихових представника с министром и потпредседником Владе Небојшом Стефановићем, обећано испуњење две трећине захтева.

Њима неће за сада бити испуњен захтев о повећању плата, али ће у априлу добити једнократну помоћ, која, како преносе представници штрајкача, неће бити нижа од 20.000 динара.

„У понедељак, сутра, по хитном поступку биће потписана сагласност на деобу другог дела добити за 2017. Учествоваћемо у раду комисије – у новембру се доноси план буџета за 2020. годину. Добили смо чврста уверења да ће они који имају плате испод 40.000 кроз нивелацију, тј. промену коефицијента, достићи можда чак и 50.000 динара“, пренео је Владимир Ђокић из Поште Србије.

Подсетимо, они штрајкују већ неколико дана, а у у петак су разговарали са директорком Поште Миром Петровић, али тим преговорима нису били задовољни, јер, како су тада рекли, нису добили конкретне понуде, већ само обећања.

Представници штрајкаћа су, подсетимо, тражили да нема казни за раднике који су учествовали у обустави рада, јер су, како тврде, добијали упозорења да ће људи остајати без посла или бити пребачени на нижа радна места. Данас су добили уверавања да се то неће десити.

Други захтев који су изнели је био да се повећају зараде које, како кажу, нису повећаване десет година, већ су 2014. умањене за 10 одсто. Радници у штрајку су затражили и повећање броја запослених у технологији.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!