Прочитај ми чланак

Поштари из Гораждевца пуштени на слободу, Куртијева полиција конфисковала пензије!

0

Радници Поште Србије, који су ухапшени јутрос у Гораждевцу, пуштени су на слободу, потврдио је за Косово онлајн директор Поште Србије за Косово и Метохију Иван Милојевић.

Док су радници пуштени након вишесатног задржавања у полицији, возило је конфисковано, а одузет је и новац који се налазио у возилу, а који је био намењен пензијама, наводи портал. Како се додаје, реч је о неколико милиона динара.
 
Најпре су приведени возач В. М. и његов пратилац В. П., а потом је и од управнице Поште у Гораждевцу затражено да пође у станицу и да изјаву.
Канцеларија за Косово и Метохију је претходно саопштила да је акција Куртијеве полиције спроведена како би била онемогућена исплата пензија житељима те српске енклаве, а са јасним циљем да се српском народу онемогући опстанак на вековним огњиштима.
 
„Куртијеви друмски разбојници у полицијским униформама сатима су у Пећи испитивали приведене раднике поште и очигледно је да је у Приштини донета одлука да се Србима до краја укину сва људска права“, наглашава се у саопштењу.