Прочитај ми чланак

Милош наговорио деду да убије познаника, старац жртву вребао из жбуна

0

Ненад С. (51) из Коњина код Лебана убијен је у понедељак у својој шуми док је са радницима брао бадњаке за Бадње вече. За ово убиство терете се Томислав П. (77) и његов унук Милош П. (31) из Новог Села.

Након хапшења, Томислав П. је рекао да га је на убиство подстрекивао унук, а након саслушања сумња се да је мотив злочина љубомора.

„Милош П., унук главноосумњиченог за извршење овог кривичног дела, осумњичен је за дело подстрекавање на убиство. Сумња се да је он свог деду Томислава наговорио да убије педесетједногодишњег мушкарца са којим се, претходно, договорио да га одвезе у шуму. Томислав је кобног дана, скривен у жбуњу, сачекао да његов унук довезе Ненада и испалио хитац из ловачке пушке у њега“, наводи извор.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву у Лесковцу.

Према наводима Бисерке С., Ненадове снајке, они су још увек у шоку од сазнања шта се догодило.

„Знамо само да је тог дана отишао у шуму коју је недавно купио како би покупили шумку за предстојеће празнике. Ту је био још један његов пријатељ, али су радници и тај човек кренули даље, а Ненад је остао на другој страни када се зачуо пуцањ. Нико не зна мотив. Сутра ћемо га сахранити“, наводи неутешна Бисерка.

Мештани су за наш портал навели и да је наводно Ненад управо са дедом у унуком отишао на локацију Рид, изнад Коњина, како би набрали бадњаке за предстојеће Бадње вече.

„Ненад има два сина и ћерку, био је велики домаћин. Осим користољубља и љубоморе, не знам што би му ико наудио“, кажу саговорници.