Прочитај ми чланак

Мигранти упали на литургију, па опљачкали вернике у БГ: Жени однели целу пензију

0

Један младић је предат полицији, док је други успео да побегне

Двојица мигранта упала су јутрос у цркву Светог Александра Невског на Дорћолу у Београду и покрали људе који су присуствовали литургији. Како портал Нова.рс сазнаје, на мети ових лопова нашла су се два верника, а присутни грађани успели су да савладају једног нападача, док је други успео да побегне.

Ову информацију је за портал потврдио и отац Вајо Јовић, старешина храма Светог Александра Невског у Београду, који је навео да је о целом случају обавештена и полиција.

– Да, тачно је. Двојица су била, упали су у цркву током литургије која је била у току и отели су две ташнице, три мобилна телефона. Они се се по уласку у храм распоредили на две стране, људи су, када су видели шта се дешава, успели да једног од њих ухвате и одузели су му мобилне телефоне и новац који је украо. Други је успео да побегне, он је однео две ташнице, у једној је било 3.500 динара, док је у другој било 18.000, односно цела пензија једне жене – рекао је отац Вајо.

Како је навео, одмах су позвали полицију.

– Тог младића смо предали полицији, док је други успео да побегне. Тај један кога смо ухватили, покушао је да у једном тренутку узме телефон наводно, а уствари је имао нешто, да ли клешта или нож, не знам. Али, срећа, па је ухваћен на време и није стигао. Ово је једна дрскост, зар да људима ништа није свето попут литургије, страшно – рекао је старешина.