Прочитај ми чланак

Киша прави хаос у Београду, наранџасти метео-аларм на снази и у другим областима

0

Због обилних падавина које од јуче не престају у Београду ватрогасне екипе су на терену, а саобраћај је успорен јер су улице прекривене водом. Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да се ујутро и пре подне у северним, западним, југозападним и централним крајевима очекују обилне падавине - од 30 до 50 мм за 24 сата, а у области централног и јужног Баната, Београда, југозападне и западне Србије локално и више.

На подручју Београда очекују се обилне падавине око 30 мм за 12 сати, у појединим деловима града и више, објављено је рано јутрос на сајту РХМЗ.

У последњих 12 сати у Београду је пало 38 литара кише. Ватрогасне екипе чисте канале како не би дошло до изливања. Саобраћај на београдским улицама је успорен, а трола број 29 је у застоју.

Киша од синоћ прави велике проблеме Београђанима – у Војвођанских бригада у Батајници, како јављају корисници друштвених мрежа, вода је ушла чак у гараже.
 
Вода је прекрила Аутокоманду и делове Земуна.

За подручје Баната, Београда, западне Србије, Шумадије и Поморавља укључен је наранџасти метео-аларм, који означава опасно време.

РХМЗ је упозорио и да ће на сливовима Јадра, Љубовиђе, Дрине, Лима, Колубаре, Уба, Тамнаве и Љига са притокама водостаји бити у умереном и већем порасту од данас до 7. новембра.

Постоји могућност приближавања упозоравајућим нивоима и појаве локалних изливања на мањим бујичним водотоцима тих сливова, као и на подручју Срема, Београда и Баната, објављено је на сајту РХМЗ.