Прочитај ми чланак

Хитно упозорење РХМЗ: У којим градовима ће и данас бити 40 степени

0

Још један паклени дан пред нама.

Јуче су широм Србије измерене екстремне температуре, а топлотни талас Луцифер ће и данас донети несносну врућину.

РХМЗ је на свом сајту објавио хитно упозорење због високих температура. Данас и сутра на југу и истоку Србије, а у уторак у целој земљи веома топло, од 35 до 38 C°, локално и 40 C°.

Средином седмице краткотрајни пад температуре, а од петка поново веома топло, објавио је РХМЗ.

Објављено је и хидролошко упозорење: на Дунаву, као и на Сави код Сремске Митровице и Шапца водостаји ће се наредних дана кретати испод ниских пловидбених нивоа. На Јадру, Колубари са притокама, Млави, Лугомиру, Јабланици и Старом Бегеју протицаји су се приближили минималним средње месечним вредностима 95%-не обезбеђености (биолошком минимуму).

Што се тиче прогнозе за данас, у Србији ће бити топло, на југу и југоистоку и веома топло, у већем делу земље променљиво облачно са сунчаним интервалима. Најтоплији градови биће Неготин, Ниш, Приштина и Краљево.

Локална појава краткотрајне кише и пљускова са грмљавином очекује се од средине дана, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Београду променљиво облачно са сунчаним интервалима и топло. Средином дана и после подне могућа је краткотрајна киша или локални пљусак са грмљавином.