Прочитај ми чланак

Путник без карте: Прво ме понижавали и тукли, сад ми смештају

0

Комуналци јуче саопштили да је Дражен Ц. (31) изазвао нови инцидент, а Дражен за Курир тврди да је то неистина.
Дражен рекао да ће тужити полицајца који га је напао

Револтиран и разочаран!
Комунални полицајци кренули су у отворени рат против Дражена Ц. (31) из Берана, кога су у уторак ујутро претукли због тога што није хтео да напусти аутобус у који је ушао без карте! Само 24 сата после овог инцидента, у комуналној полицији кажу да се догодио нови, а актер је, како тврде, опет био Дражен Ц.!

– Он је поново покушао да уђе у аутобус на линији број 95 на стајалишту „Бранко Момиров“ на задња врата. Кад су га радници „Бус плуса“ усмерили на предња врата, он је почео да вређа контролорку, а затим је покушао и физички да се обрачуна с њом и њеним колегама – саопштила је Комунална полиција.

Дражен Ц., апсолвент Правног факултета „Унион“, у разговору за Курир негирао је овај наводни инцидент!

– Потпуна је неистина да сам вређао и тукао контролоре! Ја сам јуче ујутро откуцао карту и сео, после чега је ушао исти контролор с којим сам дан раније имао проблем. Проверио је карту путнику поред мене, а мене није ни погледао. Апсолутно никаквог инцидента у среду ујутро није било – тврди Дражен Ц.

Он је додао да ће тужити комуналног полицајца који га је трипут ударио у стомак, а размишља да тужи и град Београд!

– У уторак ујутро сам у Крњачи покушао да уђем на задња врата аутобуса, али због велике гужве нисам успео. Кренуо сам ка средњим вратима, али ме контролор „Бус плуса“ вратио објашњавајући ми да морам да уђем на задња врата – описао је прекјучерашњи догађај Дражен Ц.

Њихову расправу видели су и комунални полицајци.
– Ушли су у аутобус и вођа патроле је почео да виче на мене: „Шта хоћеш, шта мислиш ко си?“ Понудио сам им документа и тражио да ми напишу казну, али је он рекао да то не може и почео је да ме вуче за руку.Ја сам се држао за шипку и рекао да ни физички неће моћи да ме избаци, што га је испровоцирало. Тада ме је трипут ударио у стомак. Онда ми је вођа патроле рекао да кренем с њим у полицијску станицу у Борчи – испричао је за Курир Дражен Ц.

У полицијској станици је против Дражена Ц. поднета пријава због спречавања овлашћеног службеног лица у обављању дужности, а саслушан је и комунални полицајац, који је тврдио да Дражена Ц. није ударао!

Реаговало тужилаштво
Полиција је јуче добила налог Првог основног тужилаштва да прикупи информације о прекјучерашњем инциденту. Тужилац Љубомир Ђорђевић изјавио је да је Тужилаштво формирало предмет одмах по сазнању за инцидент.

– Одмах по прикупљању потребних информација покренуће се поступак против особа које су изазивале насиље и кршиле закон – изјавио је Ђорђевић.

Комуналци: Није све на снимку
Комунална полиција саопштила је јуче да се испитују све околности под којима се десио инцидент.

– Према изјавама сведока, путник Дражен Ц. приликом уласка у возило ГСП, што се на објављеном снимку не види, подигао је контролора и практично га избацио из аутобуса како би ушао на врата која за то нису предвиђена! Претходно је контролора напао вербално, а онда га ударио у препоне – саопштено је из Комуналне полиције.