ВУЧИЋ: Тражимо алтернативу руском гасу, а не Европској унији

29

Мој посао је да обезбедим енергетску сигурност земље, рекао је премијер Србије, и указао да друге државе, за разлику од Србије, располажу алтернативним изворима гаса, те да у том светлу треба гледати његову недавну изјаву да би амерички гас могао бити алтернатива.

РУСИЈА У БОРБИ против исламских група

0

Поновно буђење радикалних исламистичких група широм света приморава руско  руководство да преузме одговарајуће мере за сузбијање ове претње . Данас, тзв. Исламска држава, такође позната као ИСИЛ, потврђује улогу авангарде у међународном тероризму. Ова група, која је у почетку била огранак Ал Каиде у Ираку, у релативно кратком временском периоду успела је да уједини десетине […]

ВЕЛИКА АНАЛИЗА: ТТИП – пројекат америчког империјализма за покоравање Европе

3

ни у пракси желе да укину сва радничка права и нуде нам лажни сан о тржишту које решава све проблеме и које чак може заменити демократију.

САНДА: Не постоје пукотине у патриотском блоку, али нећемо са Дверима на протест

33

Унутар опозиционог „патриотског блока“ појављују се прве озбиљније пукотине: руководство ДСС и представници интелектуалаца у „националном савезу“ не планирају да учествују на протесту против власти који је за 21. март заказао покрет Двери испред Владе Србије.

СКУПШТИНА: Ко чисти џепове пензионера, ко нема општу културу…

12

Расправа о амандманима који су поднети на предложене измене три закона из области заштите животне средине обиловала је данас полемикама, током којих су посланици једни друге оптуживали за смањење плата и пензија, за „чишћење џепова грађана“, као и за незнање у области опште културе

СРАМОТА: Брину о немоћнима, раде са деликвентима, а примају плату испод просека!

0

Особље социјалних установа спада у ред најслабије плаћених радника у Србији. Висока стручна спрема овим људима значи све само не високу зараду. Неговатељице зарађују тек 21.000 динара

ДА ЛИ ЈЕ НА ПРАГУ разлаз Немачке и САД у Украјини

13

Уколико се то догоди, НАТО би ускоро могао да се суочи са највећом поделом у својој историји

ЕПИДЕМИЈА ПО СРБИЈИ: Критично више особа, у Зајечару већ умрле три особе!

3

На Инфективну клинику у Нишу у понедељак поподне, примљене три особе, међу њима, сасимптомима грипа и у стању измењене свести, седамнаестогодишња девојка у петом месецу трудноће.

ПОСЛЕДЊЕ ТЕСЛИНО ПИСМО МАЈЦИ ЂУКИ: Моли тамо за мене Мајко, ако можеш!

1

„Волео бих да сам крај Тебе, сад, и да ти принесем воде. Све ове године моје службе човечанству нису ми донеле ништа до увреда и понижења. Јутрос сам устао пре него је свануло јер сам поново чуо нешто што, већ, дуже, а кроз сан, чујем у својој соби. Чуо сам глас који поје и моли неким маурским језиком лепу тужбалицу или зов“, писао је славни научник својој мајци

СТРАТЕГИЈА БЖЕЖИНСКОГ: Отварање другог фронта против Русије

10

Приоритет ИДИЛ је протеривање руске флоте са Медитерана, што се намерава постићи рушењем Башара ел Асада

ХРВАТСКИ ДОМОЉУБ У СРБИЈИ: Главаш пуни акумулаторе

5

Пре поновног одласка у притвор хрватски ратни злочинац Бранимир Главаш „указао“ се и читалачкој публици у Србији.

КРАЈИНОВИЋ ПОРУЧИО: Нисам Хрват, Србија је моја земља

3

Српски тенисер каже да је прича да ће играти за Хрватску била само новинарска спекулација у време када је тренирао у Загребу

Кадиров: Живот бих дао за Путина

5

Председник руске републике Чеченије Рамзан Кадиров објавио је преко друштвених мрежа да је спреман да жртвује свој живот за Русију и за њеног председника.

СМЕШНА ИЗЈАВА САД: На Криму и источној Украјини успостављена „владавина терора“

154

Крим данас остаје под илегалном окупацијом, а за многе угрожене групе тамо, кршења људских права су правило, а не изузетак – оценила је Нуланд, која је помоћник шефа дипломатије задужена за Европу и Евроазију.

„Бог је предодредио пријатељство Русије и Белорусије“

0

Ми смо рођена браћа, нама је Бог предодредио да будемо у том пријатељству и на овај начин градимо интегративне односе. Никада се нисмо улагивали Русима. Када смо се определили за унију, војнополитичку и економску, учинили смо то отворено и поштено – рекао је Лукашенко.

ЗАРОБИЛИ СРБИНА: Далиборова глава у рукама исламиста

0

Тренутно постоје две варијанте. Ако брзо будемо чули нешто онда ће то бити нешто лоше. Што дуже траје то је могуће да ћемо имати добре вести – наводе у кризном штабу.

Штајнмајер о Путиновој изјави о Криму: Ако се принцип поштовања државног суверенитета погази, отворићемо Пандорину кутију

15

Изјава руског председника Владимира Путина да је Русија у случају Крима поступила онако како је морала, наишла је на критике немачких политичара.

„Косово“ поставља „официра за везу“ у Бујановцу

3

Он је објаснио да огроман број младих Албанаца, који су се, због природе образовног система, школовали на Косову, годинама трпе зато што службени Београд не признаје косовске дипломе.

ДВЕРИ: Зашто треба изаћи на протест 21. марта?

7

Зато што је Вучићева власт гора од Тадићеве. Не само да су наставили Тадићеву политику, већ су отишли даље у издаји Косова и Метохије.

Шешељ сутра на гробу Слободана Милошевића

30

Шешељ је био сведок на суђењу Слободану Милошевићу. Слободан Милошевић преминуо је у притвору Хашког трибунала 11. марта 2006. године, након пет година притвора.