Прочитај ми чланак

КРАЈИНОВИЋ ПОРУЧИО: Нисам Хрват, Србија је моја земља

0

dejvis-kup-krajinovic-foto-tanjug-1425821907-623481

Српски тенисер каже да је прича да ће играти за Хрватску била само новинарска спекулација у време када је тренирао у Загребу

Пре четири године појавила се прича да ће тада 19-годишњи талентирани српски тенисер Филип Крајиновић прећи под хрватску заставу, а он данас каже да је то била само новинарска инсинуација.

„Никад то не бих у животу направио. Ја сам Србин и играм за своју земљу. Постојале су неке гласине, али само новинарске, али никад нисам добио позив нити сам икада желео играти за Хрватску. Није било никакве приче о томе, мада се то вукло по новинама. Додуше, 2011. сам хтео узети хрватски пасош ради лакше процедура добивања виза.То је тотално небитно“, рекао је Филип.

На питање да ли путује са хрватским пасошем српски дејвис куп играч је рекао:

„Не, путујем са српским“.

Хрватски медији причају како је Крајиновић породично, преко даљих рођака повезан са Хрватском у којој је некада и тренирао.

„Изнајмљивао сам стан у Загребу јер сам 2009. радио с Ивом Анчићем тенис, а кондицију са Славеном Хрвојем, који сада ради с Чилићем. Девојка ми је такође била из Хрватске, тако да свеукупно имам лепа сјећања на Загреб и Хрватску“, рекао је Крајиновић.

Курир спорт / Јутарњи.хр