СВАКА ЧАСТ: Од донације Дејана Станковића изградња 28 станова у Обреновцу!

2

– Грађевинска сезона се неће завршити, без обзира на временске прилике, док то (изградњу кућа) не завршимо – рекао је он.

РУСИЈА: Судбина Бањалуке ће се решавати у Београду

48

Унутрашња противречја у БиХ у скорије време могу се заоштрити, сматрају руски научници који се баве Балканом. Парламентарни избори који су управо завршени, показали су раст националистичких осећања и непомирљиве несугласице које се тичу евроинтеграција међу ентитетима.

РУСИ ЗАВРНУЛИ СЛАВИНУ САРАЈЕВУ, а Мађарска због Јужног тока мења закон

7

Из „БХ Гас-а“ се позивају институције власти у Федерацији БиХ, као оснивача компаније и државу да раде на изградњи складишта природног гаса и да се осигурају други правци и извори снабдевања гасом, поред Русије.

АЛБАНСКИ ДРОН гура Србију према Русији

5

Свако условљавање Србије довешће до јачања убеђења да се будућност Србије налази у Евроазијском савезу.

ТУРСКИ НАВИЈАЧИ ДИВЉАЛИ У БЕОГРАДУ, интервенисала Жандамерија (Видео)

5

Почетак утакмице био је под знаком питања јер је терен био натопљен водом пошто је током целог дана у Београду падала киша.

„ПОЛИТИКА” САЗНАЈЕ: Нови меч са Албанијом, Србија кажњења, Албанци не

13

Данас ће највероватније изрећи следеће казне поводом инцидената који су се догодили 14. октобра на стадиону Партизана:

СРПСКИ ПАРАДОКС: Између Русије и НАТО-а (ПРЕВОД СРБИН.ИНФО)

2

Правда.Ру интервјуисала је главну службеницу Института за светску економију и међународне односе Руске академије наука, Полину Соколову, поводом овог парадокса.

ТАЈНЕ СВЕТСКЕ ВЛАДЕ (ТРИЛАТЕРАЛЕ) иза затворених врата у Београду

13

У Београд ће доћи Гај Елиот, потпредседник „Ројал Дач Шела”, највеће западне нафтне компаније на свету, као и Јирген Фитцен, извршни директор Дојчбанке.

Смањење плата и пензија орочено до краја 2017.

9

Како је предложено, плате ће бити смањене запосленима у директним и индиректним корисницима буџета, организацијама за обавезно социјално осигурање, локалним самоуправама, јавним предузећима, предузећима у већинском државном власниству, јавним агенцијама и Народној банци Србије.

БЛОКАДА ФИЛОЗОФСКОГ Професор фотографисао студенте који протестују

1

Студенти Филозофског факултета, који је већ 15 дана у блокади, тврде да су се данас, на врло чудан начин, нашли на мети професора Василија Гвозденовића, продекана за финансије.

ШЕФ РУСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ: Не интересује ме мишљење Запада

4

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да га не интересује мишљење Запада по питању Крима, као ни по другим унутрашњим питањима Русије.

Снаге ДНР планирају да поново заузму градове Славјанск, Краматорск и Мариупољ

6

Снаге Доњецке Народне Републике планирају да поново заузму градове Славјанск, Краматорск и Мариупољ, изјавио је премијер ДНР Александар Захарченко.

Пентагон признао да је наоружао џихадисте

2

Након цурења информација да су америчке снаге грешком наоружале припаднике Исламске државе, огласио се званични Пентагон са потврдом тих вести.

Влада води тзв. „Супер Хик“ политику – одузми сиромашнима, дај богатима

2

„Ми ћемо кроз амандмански процес покушати да променимо овај изузетно штетан ребаланс државног буџета по грађане. Он је штетан зато што ће дефицит и даље бити 2,5 милијарде динара, то је рупа која константно постоји већ 2,5 године и наставља да буде једнака или већа“, рекао је Стефановић данас новинарима у Скупштини Србије.

Удовичић: Верујем да ће МОК преиспитати одлуку о Косову

1

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да се нада како ће МОК још једном преиспитати одлуку да одобри Косову да самостално учествују на Олимпијским играма у Рију

Замка за пешаке у центру града

9

Двојица саобраћајних полицајаца свакодневно, попут најпрофесионалнијих шпијуна, из скривеног аутомобила лове пешаке који на Тргу републике прелазе улицу на црвено светло. За свега пола сата таквом техником казнили су скоро 10 неодговорних пролазника.

Хрватски војници стижу у Србију

11

Влада Хрватске одобрила је у четвртак прелазак државне границе припадницима хрватске војске да би у новембру у Србији учествовали у заједничкој вежби „Платиниум Wолф 15“.

Цена нафте пада да би Русија банкротирала

8

Ако на свету постоји иједна „стратешка сировина“, онда је то нафта. Ратови су вођени због нафте, владе падале, пише „Дојче веле“. Тржиште нафте иначе по питању цене реагује веома осетљиво на сваку врсту сметњи.

Полиција спречила четнике да уђу у Нови Пазар, у центру Пазара чују се узвици „Алаху егбер“

14

НОВИ ПАЗАР – Група припадника четничког покрета у четири до пет возила, покушала је рано ујутрос да дође на најављени парастос у Петрову цркву и шетњу Новим Пазаром. Како Курир сазнаје њих је у близини Краљева зауставила полиција и вратила назад. Групу четника је предводио Братислав Живковић председник четничког покрета, који се недавно вратио са […]

ДВЕРИ: Влада Србије де факто признала „Косово“! (Видео)

4

Да српска Влада не признаје „Косово“ као државу, „Косово“ не би могло да учествује на министарској конференцији држава региона – зар не?