ЛИБИЈА ВЕСТИ: Након тајног договора са Москвом либијско племе Зинтан незаустављиво

1

Ретко ко је очекивао да ће либијско племе Зинтан, које се пре пар месеци повукло из престонице и фокусирало на свој регион на западу Либије, убрзо заратити са непријатељским племенима у Гаријану и Завији.

НОВЕ РУПЕ у антируском фронту

0

Управо је антируски курс Запада постао катализатор развоја веза Русије са низом држава ЕУ у енергетској области.

АЛБАНИЈА И ЦРНА ГОРА: Санкције против Путина

6

У великој политици подударности се дешавају ретко. Зато када је уочи посете председника Русије Владимира Путина Београду постало јасно да су се сакнцијама против Русије придружиле Албанија, Црна Гора и Исланд, политиколози су се замислили.

ПРЕМИЈЕР АЛБАНИЈЕ: Велика Албанија није наш пројекат; 12 чињеница са утакмице

23

„Нормална Србија ће бити могућа ако реална Србија схватити да њихова ноћна мора Велика Албанија није наш пројекат!“, написао је Рама.

СРБИН НА УДАРУ: Ђоковића хтели да увуку у скандал са намештањем мечева!

0

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић нашао се ни крив ни дужан у жижи афере са кладионичарском мафијом која потреса Италију.

ЛЕПА СРБИЈА: Пронашао и вратио торбу са 110.000 евра

9

А, како се испоставило, у торби је било 10.000 евра, 40.000 динара, штедна књижица са улогом од 100.000 евра, лична документа и картице за банкомат!

СРПСКА ПОСЛЕ ИЗБОРА: После Додика опет Додик

2

Ако је опозициона коалиција Савез за промене изгубила изборе зато што није понудила програм промена, победничка га мора имати да стара/нова власт и пре 2018. не би постала бивша власт.

THE SAKER У ИНТЕРВЈУУ МАЈКУ ВИТНИЈУ ЗА „COUNTERPUNCH“: Украјина, какву познајемо, нестала је заувек

4

The Saker / Степски соко је бивши војни аналитичар, рођен у Европи у породици руских избеглица. Сада живи на Флориди, где пише блог и редовни је сарадник „Русија инсајдера“. Међународна заједница блогова Степског сокола обухвата, поред оригиналног блога, француски, немачки, руски, океанијски и српски блог, а ускоро ће јој се прикључити и јужномерички члан. – Мајк Витни

У СЛУЧАЈУ РАТА: Руски Мигови и Сухоји за пола сата у Београду (ВИДЕО)

58

У случају рата, ако би Србија затражила помоћ руске авијације, исту би могла добити већ у року од пола сата до сат времена најдаље.

Кремљ и Кина – прагматичан „савез на небу“?

8

Партнерство Русије и Кине у последње време доживљава велики успон који на Западу изазива бурно реаговање – од љубоморе до опреза. Током читаве недеље, пословни медији Европе и САД покушавали су да oцене последице „масовних“ руско-кинеских споразума.

У италијанском парламенту оформљена група „Пријатељи Путина“

2

У италијанском парламенту оформљена је група „Пријатељи Путина“, на иницијативу опозиционог посланика, једног од вођа Северне лиге Паола Гримолдија, саопштила је прес служба парламента.

Чанак: Ако држава није у стању, ЛСВ ће чувати комшије Албанце

39

„Ако полиција није у стању да заштити недужне и лојалне грађане ове земље, нека се на улицама нађе жандармерија и војска. Ако држава није у стању да ово заустави, лигаши ће чувати своје комшије. Неће нам бити први пут. Радили смо то деведесетих, радићемо поново. И увек када треба“, наводи се у писаној изјави Чанка.

Москва: „Можда Срби немају разума, али су већи Руси од Руса“

38

Московска штампа данас детаљно извештава о посети председника Русије Владимира Путина Србији, истичући да му је указана посебна част, што се види и у томе да је због њега померен датум прославе 70. годишњице ослобођења Београда од фашизма. Посета руског председника и војна парада били су толико инспиративни за руске новинаре да су истицали и то да ова парада није била „обична провинцијска“, да су Срби Путина дочекали боље него „поданици у руским регионима“, па чак и да је таква одлука нашег државног врха, који тежи ЕУ, на ивици „мањка разума“.

Америчка морнарица: Најурили Бајденовог сина јер је „шмркао“ кокаин

3

Вашингтон – Син америчког потпредседника Џозефа Бајдена, Хантер Бајден (44), отпуштен је ове године из резервног састава америчке морнарице пошто је његов тест на кокаин био позитиван, потврдио је данас амерички званичник. Хантер Бајден био је резервни официр од 2012. године, али прошле године пао је на тесту на наркотике и у фебруару ове године […]

Два Шиптара напала Србина: Пребио их усред Беча (ВИДЕО)

17

Такав потез им се, слободно можемо рећи, буквално обио о главу пошто је извесни младић буквално почистио бечки трг са њима.

Маја Коцијанчић: Србија да одбије Путинов предлог и не извози на руско тржиште

42

Европска унија у оквиру санкција Русији позива партнере у свету да „не иду на руско тржиште“, изјавила је портпаролка у Европској комисији Маја Коцијанчић.

Батон Хаџиу: Албанци треба да ратују за север Косова, Прешевску долину и делове Македоније

23

Он каже да је дошло време да Албанци одреде позиције над Србима. Уз то он је чак рекао да после дешавања у Београду, Косово треба да ратује за север Косова, исто тако је додао да је посета Едиа Раме Београду и пружање руке, најгоре што је могло да се деси.

Вучић: Нисам још одлучио да ли ћу дозволити посету албанског премијера

13

Премиjер Србиjе Aлександар Вучих осудио jе данас нападе на радње чиjи су власници Aлбанци, до коjих jе дошло након инцидента на фудбалскоj утакмици Србиjа-Aлбаниjа, али jе додао да jош ниjе одлучио да ли ће дозволити посету албанског премиjера Eдиjа Раме наредне недеље, пренела jе агенциjа Роjтерс.

Путин се одушевио српском пршутом и кајмаком

10

Руског председника Владимира Путина јуче су угостили са традиционалним српским предјелом. На тањиру су се нашле гибаница, пршута, ајвар, домаћи сир и кајмак, а служени су и телетина, риба и палачинке у шатоу. Путину су послужена и вина „тријумф“ винарије Александровић и „каберне совињон“ подрума Радовановић.

ДР ДРАГАН ПЕТРОВИЋ (ЗА СРБИН.ИНФО): Србија и посета Владимира Путина (Видео)

20

Дакле руска политика се враћа постепено на Балкан, где ће макар у правцу борбе против наркотика и тероризма, имати симпатије и од Немачке, која такође повећава утицај на овим просторима, одакле се извесно нешто смањује америчка предоминација.