РУСКИ АМБАСАДОР: Војна парада је испољавање националног самопоштовања – то је потребно Србији

2

Према речима амбасадора Русије у Србији Александра Чепурина, о манифестацијама које се припремају може се говорити неколико сати. Зато је он одмах прешао на набројавање догађаја поводом јубиларног датума, означивши важност њиховог одржавања у условима који данас владају у Србији:

ЗА ПОШТОВАЊЕ: Беришина унука осудила понашање албанских фудбалера

33

Унука некадашњег албанског премијера Салија Берише, Дасара Малтези, после коментара на Фејсбуку да су албански играчи прекршили правила фудбала, добила је претње на тој друштвеној мрежи и морала је да повуче свој статус.

СРБИЈА И АЛБАНИЈА: Да ли иза албанских фудбалера стоје америчке дипломате

14

Синоћне нереде на Стадиону Партизана, због којих је утакмица Србија-Албанија прекинута у 42. минуту, није изазвала увредљива застава „Велике Албаније“ окачена на даљински навођеног летећег уљеза. Ма колико српска јавност кривила дрон до бесвести, то напросто није тачно, што се види обичним прегледањем снимка целог догађаја.

„ВЕЛИКУ АЛБАНИЈУ“ ГРАДЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Што бране Србима дају Албанцима

4

Поруке о стварању велике албанске државе која треба да обухвати ту државу, као и делове Србије, Македоније, Грчке и Црне Горе се већ деценијама чују, а реакција нема.

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Шта се крије иза интервенције САД-а у Сирији (ПРЕВОД СРБИН.ИНФО)

1

Скорашњи амерички преговори о коришћењу војних објеката у Турској и Саудијској Арабији за тренирање „умерених“ опозиционих снага су још један дезинформација

СВИ НА ПАРАДУ И ЗАШТО!

10

Другим речима – може ли бити да се у домаћи евро(атлантски) камп увукла зебња да би исувише директна критика одржавања војне параде у присуству ВВП једноставно била и превише непопуларна ствар, чак и за оне који пословично презиру српско јавно мњење или га, још радије, спинују сваком лепом приликом?

ДОБРО ДОШАО, ПРЕДСЕДНИЧЕ: Градови у Србији осванули са порукама Путину!

5

Са натписима: “Добро дошао, председниче!” на српском и руском језику Заветници су пренели поруку захвалности грађана Србије на напорима државног руководства Руске Федерација да очува националне и државе интересе Србије и њеног народа, њен суверенитет и територијални интегритет.

ЛОМЕ И ТУКУ СВЕ РЕДОМ: Албанци напали Грке, нереди у Бечу

19

Како наводи дневник „Катимерини“, око 100 лица са албанским заставама и транспарентима са националистичким порукама, довезло се у село Дервичани, у округу Ђирокастро, у непосредној близини границе са Грчком, и почело да ломи излоге продавница и паркиране аутомобиле, све док их није зауставила полиција.

„ВЕЛИКА ШТЕТА“: Због Путина, Мајкл Кирби неће присуствовати војној паради

34

Амбасада САД је потврдила Танјугу да је примила позив Владе Србије да присуствује свечаностима 16. и 19. октобра и навела да представници амбасаде неће бити присутни 16. октобра, али да ће амбасадор Кирби присуствовати свечаности поводом годишњице ослобођења Београда 19. октобра.

Аца Селтик на промоцији Catene mundi

0

Певач култног бенда Orthodox Celts, Александар Петровић – Аца Селтик, говориће о енциклопедији Catena mundi.

ДОКТОРЕ ОСТАВКА: Министар Стефановић притиска медије

6

Министар унутрашњих послова, „уместо да одговара на питања о низу безбедносних пропуста начињених током утакмице, од самог спуштања заставе велике Албаније на терен, до упада навијача на игралиште, одлучио да реагује на инцидент за који РТС не сноси никакву одговорност“.

Тома: Недостајала је само бомба на дрону

11

Председник Србије Томислав Николић најоштрије је осудио синоћњи инцидент на утакмици између Србије и Албаније и затражио од служби безбедности, МУП Србије и Управе царина да тај догађај „схвате као последње упозорење“ јер би следећи такав случај „могао имати људске жртве“.

ТУРЦИ ПРЕТЕ: Унећемо заставу велике Албаније у Београд 23. октобра!

28

Присталице турског клуба су на друштвеним мрежама подржале инцидент на мечу квалификација за ЕП између Србије и Албаније, која је у уторак прекинута у 42. минуту. Меч је прекинут после инцидента када се изнад терена појавила застава „велике Албаније“ због чега је избио сукоб у којем су учествовали играчи обе екипе, као и навијачи домаћег тима.

Тачи – Кукавички и варварски чин Србије; Вучић – нисмо ми криви, побољшаћемо односе

9

“Утакмицу сам гледао са посебним емоцијама и поздрављам и играче и навијаче“, рекао је Тачи новинарима упитан да прокоментарише утакмицу, а након разговора с председницом Атифете Јахјагом о формирању косовских институција.

НАВОДНО СУ ОНИ КРИВИ: Полиција увелико хапси – Србе, приведено 15 особа, међу њима и деца

88

Потера за Иваном Богдановим. Богданов је са још неколико навијача синоћ, после сукоба играча обе репрезентације, ушао на травњак Партизановог стадиона у намери да се упозна са гостујућим навијачима.

Студенти блокирали центар Београда

22

Студенти београдског Универзитета кренули су данас у протестну шетњу од Филозофског факултета ка Влади Србије

Стефановић: Згрожен сам вређањем премијера, зашто сви ћутите, ми смо јака држава

39

Не памтим да се икада у историји РТС-а догодио овакав скандал, да један бахати примитивац у директном преносу, и то у два наврата, најбруталније вредја председника Владе – навео је Стефановић.

НАПАД У ПРЕШЕВУ: Хиљаде Албанаца ударило на Србе, „Убиј Србина“, „УЧК“…

35

Велики број. Вандали су покушали и да развале капију Зорана Цветковића у Омладинској улици у Прешеву. Да су покушали да ми уђу у кућу, вероватно бих сада ја био у затвору јер бих га „почистио“ на лицу места – каже Горан.

НАТО уништава Србију бубамарама?!

3

Биолошки рат против Србије се наставља! И то преко наранџастих бубамара, које су се у великом броју појавиле у неким београдским насељима! Председник Еколошког покрета Србије Никола Алексић тврди да су оне убачене у намери да се поремети природна равнотежа и уништи аутохтона и корисна црвена бубамара.

Шта ће одлучити УЕФА?

33

УЕФА још није саопштила када јхе могуће очекивати епилог прекинуте утакмице између Србије и Албаније у квалификацијама за првенство Европе, али је готово извесно да су могућа само четири сценарија.