Прочитај ми чланак

Тачи – Кукавички и варварски чин Србије; Вучић – нисмо ми криви, побољшаћемо односе

0

aleksandar-vucic-hasim-taci

Ратни злочинац  Хашим Тачи и невиђено ђубре, сматра да је оно што се синоћ десило на утакмици Србија – Албанија “варварски и кукавички чин Србије’

Хашим Тачи сматра да је оно што се синоћ десило на утакмици Србија – Албанија “варварски и кукавички чин Србије“.

“Утакмицу сам гледао са посебним емоцијама и поздрављам и играче и навијаче“, рекао је Тачи новинарима упитан да прокоментарише утакмицу, а након разговора с председницом Атифете Јахјагом о формирању косовских институција.

 

Вучић за ЦНН: Очекујем извињење!

БЕОГРАД – Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да је за инцидент на утакмици Србија – Албанија одговоран неки од албанских званичника који су дошли на ту фудбалску утакмицу у Београду на основу договора фудбалска савеза две земље, да не види никакву српску грешку као и да српска страна очекује велико извињење.

То је била страшна провокација. Не знам коме је то требало, али је чињеница да су са албанске стране на стадиону били присутни само званичници, рекао је Вучић у изјави за амерички ЦНН.

На који би начин свет реаговао да се слична ситуација десила у Албанији, то јест да је српска страна у тој земљи развила заставу велике Србије, запитао је Вучић.

Надам се да ћемо успети да превазиђемо ову ситуацију за коју је одговорна албанска страна. Не видим никакву српску грешку у томе. Ово је врло јасан случај, али у свакако морамо да разговарамо једни са другима и да побољшамо наше односе, истакао је Вучић.

Србија очекује велико извињење од албанске стране, рекао је Вучић и истакао да је Србија спремна за наставак разговора ради побољшања сарадње.

Потребно нам је више разговора и више међусобног разумевања, оценио је Вучић.

Желим да видим стабилан западни Балкан и Србија ће остати прави стуб стабилности на западном Балкану и то ништа не може да угрози, поручио је Вучић.

(Танјуг, ФоНет)