СИРИЈА (РАТНИ ИЗВЕШТАЈ СА СВИХ ФРОНТОВА) – Дамаск, Алеп, Кобани …

2

Око хиљаду сиријских војника уз подршку оклопне технике наставилo чишћење ширег реона градића Ајн Термиа. Исламисти се укопали у селу Зебдин, где се групишу за могући против-удар. Сиријска авијација ракетирала позиције екстремиста у овом селу. Нема података о губицима.

ДСС: Не мењамо стратешке циљеве (Видео)

0

Meњaћeмo тaктику рaдa jeр жeлим дa пoвeжeм вeликe држaвнe тeмe пoпут oдбрaнe пoстojeћeг Устaвa и oчувaњa Кoсoвa и Meтoхиje у сaстaву Србиje, сa oбичним људимa“, кaзaлa je Рaшкoвић-Ивић.

АМБАСАДОР ЧЕПУРИН: Руска порука из Београда – од Лисабона до Владивостока без зидова

5

Посета председника Руске Федерације Владимира Путина Београду веома је важна. Ако се погледа на политичаре 21. века, види се да је улога Владимира Путина како у препороду Русије, тако и у тежњи за праведнијим светским поретком изузетна и не знам ко би могао са њим да се упореди.

ХОЋЕ ДА СЕ БИЈУ СА СРБИМА: Навијачи Албаније са фантомкама пошли ка Београду!

13

Један навијач Албаније се заставом неопажено чак сликао испред стадиона Партизана у Хумској, а према статусима на друштвеним мрежама очекује се да ће још присталица наших јужних суседа кренути на утакмицу.

ГЕНЕРАЛНА ПРОБА: Погледајте параду Војске Србије! (ВИДЕО)

9

Грађани ће параду моћи да посматрају из Булевара Николе Тесле са дунавске стране, као и са Калемегдана.

ДВЕРИ: Алтернатива долази у четвртак (Видео)

0

Економски гледано, ми само преко Русије можемо доћи до привредног повезивања са земљама БРИКС-а које представљају богатији, моћнији и слободнији свет – једном речју будућност човечанства.“

ОТКРИВАМО Путинових шест сати у Београду

4

Припадници Војске Србије одржали су јуче прву пробу параде коју ће поводом 70. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату одржати 16. октобра у главном граду.

ДОЛАЗИ ПУТИН – русофоби и србомрзци заћутите!

19

Па би присталице и идеологе тренутног београдског галиматијаса требало учтиво замолити да се више не јављају, да њихову необавештеност или – тачније – подвалу, сачувају за њхову приватну антологију цинизма, русофобије и незнања.

ОПОЗИЦИЈА У СРПСКОЈ: Без сумње бићемо дeо власти у БиХ (Сарајеву)

14

Кандидат овог Савеза за председника РС Огњен Тадић, најавио је да ће њихов правни тим испитати све нерегуларности које су утицале на до сада евидентну разлику у гласовима између њега и његовог противкандидата Коалиције СНСД-ДНС и СП Милорада Додика.

Европски медији шире дезинформације о ситуацији на Криму и у Русији

4

Међутим, у републици Крим „нема ни тенкова ни војника наоружаних до зуба“, каже италијански политичар.

НОВЕ КЊИГЕ СРПСКИХ националних интелектуалаца!

2

За све наше читаоце, спремили смо нове књиге за предстојећи Сајам књига и свечану промоцију у Коларчевој задужбини!

Албанцима за победу у Београду премија од милион евра

3

Дубоко сам дирнут реакцијом државе, која је учинила велики геноцид над нашим народом у прошлости, а сада нису дозволили ни навијачима да присуствују спортском догађају, односно ограничавају нас. Због свега наведеног обећавам да да ћу у случају наше победе уплатити премију од милион евра и у исто време позивам друге привреднике да ме подрже као и навијаче у мечу против Србије, рекао је Бесник Бенз за „Газета шип“.

Кијевска хунта остала без 79-oг извиђачког батаљона

5

Према његовим речима, Укрaјинци су са поља боја у град Курахово са девет камиона превозили своје мртве и рањене.

Имамо ли новца? Србија даје 5 милиона за обнову Палестине

7

Српска делегација, предвођена амбасадором Драганом Бисенићем, учествовала је на међународној донаторској конференцији у Каиру за обнову Газе, а том приликом је обећала помоћ наше земље од 5 милиона динара за обнову Палестине током 2015. године.

Медведев: Oдноси Русиjе и Kине на врло високом нивоу

0

Oдноси Русиjе и Kине као стратешких партнера су на врло високом нивоу, Mосква jе захвална кинеском руководству за разумевање позициjе Русиjе према украjинскоj кризи, док блиска координациjа Пекинга и Mоскве у међународним пословима може да одврати неке западне земље, пре свега СAД, од деструктивног поступања, оценили су данас наjвиши руски званичници на сусрету са кинеским премиjером Лиjем Kећиjангом.

Зукорлић снимио спот: „Хајмо браћо сви „Бошњаци“, овде нисмо ми дошљаци“ (ВИДЕО)

28

„Са Пештера и Крајине, расејања и близине, бошњачки се понос буди, ми смо браћа прави људи Санџачка је рука чврста, уздигнута једног прста, земљу Босну она брани домовином душу храни. У мираз нам оставили, они што су пре били, да узмемо своја права, предака је наших слава.

КОНАЧНО: У Београду постављен споменик руском цару Николају II Романову

5

Споменик је постављен у средишту парка који се реконструише, а свечано отварање очекује се у новембру, када би Београд могао да посети и руски патријарх Кирил.

ПУТИНОВ НЕВИДЉИВИ ШТИТ: Ово је систем заштите председника Русије! (ВИДЕО)

2

Остало је још само неколико дана до доласка председника Русије Владимира Путина у званичну посету Србији поводом Дана ослобођења Београда у Другом светском рату.

Aтентат на лидера покрета Новоросија Павела Губарјева

7

Док се враћао из Русије, непознати су на територији Доњецке Републике на аутомобил у којем је био отворили ватру. Његова помоћница Ана Бељајева све је описала овако:

СЛЕТЕЛИ: Ово су руски авиони који ће учествовати на паради (ВИДЕО)

11

Пре слетања су направили два круга изнад аеродрома Батајница у знак поздрава припадницима Војске Србије.