ШУТАНОВАЦ БЕЗ СРАМА: Иза војне параде стоји жеља власти да се покаже идолопоклонство према Путину

42

Функционер Демократске странке и бивши министар одбране Драган Шутановац изјавио је да су и раније постојале идеје о организовању војне параде у Србији, али да је он био изричито против јер је то изискивало изузетно пуно ангажовања и пуно финансија.

ВУЧИЋ: Немам никакве везе са неемитовањем Утиска недеље

5

Упитан да ли га је неко са Телевизије Б92 звао, Вучић је рекао да је са главним и одговорним уредником Вераном Матићем разговарао о више питања, неколико пута, али да о приватним разговорима не жели да говори.

СТРАНИ МЕДИЈИ О ИЗБОРИМА: Срби и Хрвати желе да оду из БиХ

10

BBC изборе у БиХ преноси као шансу да народи Босне и Херцеговине добију лидере који неће бити склони корупцији као њихови претходници.

У ПОНЕДЕЉАК ДВЕРИ испред Амбасаде Русије

0

Новинарима ће се обратити чланови Старешинства Данило Тврдишић и Владан Глишић.

ИВАН ИЉИН – Тајни Путинов саветник

1

Данас је Иван Иљин често цитиран мислилац – на њега се позивао и Владимир Путин (Иљина су чак назвали „тајни Путинов саветник“), као и многи други државни функционери и јавни делатници Русије (попут режисера Никите Михалкова).

ШИПТАРИ НАПАЛИ ДЕЧАНЕ: Графити исламских терористи (ИДИЛ и УЧК) на манстиру

2

Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић изјавио је вечерас да су монаси забринути и шокирани због претећих графита на објектима у манастирском имању и да очекују још интензивније мере безбедности од стране Кфора и косовске полиције.

ИЗБОРИ У СРПСКОЈ И БиХ: Резултати за Народну скупштину Српске (Видео) (Из часа у час)

41

РЕЗУЛТАТИ: Народна скупштина Републике Српске – обрађенених 78.78% бирачких мјеста

ЦАРЕВИ – СРПСКИ БАСКЕТАШИ најбољи на свету!

1

Српски баскеташи су турнир започели поразом од Денвера, али су потом уследили тријумфи над Сантосом, две словеначке екипе и Саскатуном.

Санда Рашковић-Ивић изабрана за нову председницу ДСС-а

16

И даље ћемо се залагати да Србија буде војно и политички неутрална, а ни под каквим условима нећемо одустати од очувања Устава Србије. Никада и ни под каквим условима нећемо одустати од борбе за слободну, политички и војно неутралну Србију – рекао је он.

Сноуден: Не враћам се у САД, јер нисам добио гаранције за отворен судски процес

1

Бивши сарадник америчке обавештајне службе Едвард Сноуден је изјавио да не може из РФ да се врати у отаџбину, јер није добио од америчких власти гаранције за отворен судски процес са учешћем поротника.

Кинески премијер започео тродневну посету Русији

4

Кинески премијер Ли Кећијан допутовао је у Русију у тродневну званичну посету пред коју је за потписивање припремљено приближно 50 међувладиних и корпоративних споразума из различитих области, укључујући уговор о испоруци гаса, јавиле су руске агенције.

Оправдан страх Срба у Хрватској да би могли да нестану

9

„Срби се веома тешко запошљавају у државној управи, полицији, правосуђу, јавним предузећима, просвети, здравству и Центрима за социјални рад. Посебан проблем је неразвијеност крајишког подручја где је проценат незапослености Срба између 50 и 80 посто“, навео је Линта у саопштењу достављеном Танјугу.

СНС: ДС је уништила Србију више од свих ратова и санкција

12

Демократе су раније данас саопштиле да је једина амбиција и програм СНС да владају на свим нивоима, а да је председник Србије Томислав Николић у Њујорк водио свиту за коју је пут платио скоро 80.000 долара, док се у Врању затварају народне кухиње.

Мирков: Ако дођу албански навијачи, биће ухапшени

1

Kомесар за безбедност фудбалског савеза Србиjе (ФСС) Mиливоj Mирков рекао jе данас да навиjачи Aлбаниjе дефинитивно неће моћи да присуствуjу утакмици против Србиjе у Београду у квалификациjама за Eвропско првенство, као и да ће у супротном сваки поjединац бити одстрањен и процесуиран у складу са Законом.

Од пруског водника до српског генерала

4

Лужички Србин Паул Штурм, водник па потпоручник из француско-пруског рата (1870–1871), дошао је, са братом Еугеном, у Кнежевину Србију, почетком осамдедесетих година 19. века, да војна знања пренесе питомцима Артиљеријске школе (претеча српске Војне академије).

Погледајте филм о руском добровољцу који помаже Србима – „Турски гамбит“ (ВИДЕО)

1

Разбијена јединица српске армије се скрива од бројније турске јединице у пољу сунцокрета и готово сви су изгинули, а један руски добровољац међу Србима бива рањен и заробљен.

Албанац џихадиста сам себе разнео минобацачем (ВИДЕО)

15

Уз узвике „Алах уегбер!“ овај џихадиста Албанац је на небо отишао, по свему судећи, несрећним случајем. Погледајте!

Парада: Грађани да дођу до 14 часова

2

Војна парада поводом обележавања 70 година од ослобођења Београда у Другом светском рату одржаће се 16. октобра са почетком у 15.30 часова.

Командант Перовић: Неће нас сломити српски закон

10

Перовић је рекао да је Скупштина Србије под контролом Брисела и Вашингтона.

Јелена Милић: Русија гуши евроинтеграције Србије

24

Русија гуши процес европских интеграција Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, чиме провоцира ЕУ и жели да покаже својим грађанима да чланство у тој организацији више није популарно, изјавила је директорка Центра за евроатлантске студије (ЦЕАС) Јелена Милић.