Прочитај ми чланак

У ПОНЕДЕЉАК ДВЕРИ испред Амбасаде Русије

0

dveri ne eu

Конференција Двери испред Амбасаде Руске Федерације, понедељак, 13. октобар, 11 часова.

У сусрет доласку председника РФ Владимира Путина на обележавање 70 година од ослобођења Београда, Покрет Двери ће у понедељак, 13. октобра, у 11 часова, испред Амбасаде РФ у Београду одржати конференцију за медије.

Новинарима ће се обратити чланови Старешинства Данило Тврдишић и Владан Глишић.

Двери на округлом столу „Русија или ЕУ“

У организацији Националног дебатног клуба и домаћина скупа Лава Григорја Пајкића организован је огрули сто и дебата на тему „Русија, Еворпска Унија или неки трећи пут“.

На округлом столу учествовали су Јована Јовановић (председник омалдине ДС и народни посланик), Светислав Маџаревић (председник омладине СРС), Душан Марковић (оснивач Српске народне партије), Немања Радојевић (члан групе грађана Доста је Било Саше Радуловића) и представник Двери Немања Недељковић (члан руководства покрета ДВЕРИ)

Представници Демократске странке и г.г. Доста је било изразили су чврст став да је место Србије у Европској Унији, због владавине и права и вредности које заступа Европсак Унија, као и неолибералног капитализма за које се залаже представник Доста је било. Представник ДС, Јована Јовановић се сложила са критикама осталих учесника у дебати да ДС није спровела реформе које је обећала, док је Немања Радојевић истакао да су пре свега криви наши политичари за овако стање у држави.

Са друге стране представници Двери, СРС и СНП су се сагласили да Србија нема шта да тражи у ЕУ и да много више треба да се посвети и окрене сарадњи са Русијом. Представник СРС-а је указао на грубо кршење људских Војислава Шешеља и да власт у Србији није ништа урадила да заштити своје грађане у Хашком трибуналу.

Представник Дверим Немања Недељковић је истакао да Србија треба да блокира и ревидира све споразуме и преговоре са ЕУ унијом, да отвори јавну дебату и да представи грађинима Србије који су све услои који се постављају пред Србију. У исто време, Србија треба да отвори тржиште према Русији и појача сарадњу на сваки могући начин који је у интересу грађана Србије.

Инфо служба Двери