ЧЕШКИ ПРЕМИЈЕР: Ако се са Русијом не договоре око гаса, Украјину чека катастрофа

7

Чешки премијер, Бохуслав Соботка, рекао је како ће се у Украјини десити хуманитарна катастрофа уколико пре доласка зиме не буде договорено питање снабдевања руским гасом.

УРЕДНИК THE ECONOMIST: Запад да се навикне да је Русија та која води главну реч!

10

„Ако Русија замахне својом нуклеарном сабљом, Запад ће се повући.“ – пише Лукас и истиче да је зависност од долара као валуте превазиђена ствар.

SOCIAL EUROPE JOURNAL: Демократија у 21. веку

3

Реформе из 1980-их које су Роналд Реган и Маргарет Тачер објаснили као стимулаторе раста из којих ће сви имати користи пратило је успоравање раста и повећавање глобалне нестабилности, а оно што је раст донео користило је углавном онима на врху тј. богатима.

ДВЕРИ ЈАЧЕ од Тадића и ДСС-а!

42

Данашњи медији објављују истраживање агенције Нинамедија, по коме су Двери јаче од Тадићеве странке и ДСС-а, и једине, поред СНС, СПС и ДС прелазе цензус.

ДАЧИЋУ САОПШТЕНО У МОСКВИ: Руске фирме желе српска предузећа

4

Русија је заинтересована за производњу опреме за наплату путарина на територији Србије, додао је Новак након заседања међувладиног руско-српско комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу у Москви.

И Б92 ПРИЗНАЈЕ: Млади у Србији већински за приближавање земље Русији

6

Став да опозициони блок не представља претњу владајућој коалицији у већој мери заузимају мушкарци него жене, затим испитаници старости од 30 година до 44 године, као и становници градских средина и с подручја Београда.

БАНЕ ИВАНОВИЋ: Ни ја, ни Љајић – већ Србија

0

Фудбалер Челсија је истакао да није истина да због тога фудбалер Роме није добио позив у државни тим.

АМЕРИЧКИ ПЛАН: Расрбити Војводину и створити нову нацију – Војвођани

23

Зато је било неопходно, сепаратистичким Статутом АП Војводине, увести институције Владе и премијера Војводине, зато смо морали да добијемо Војвођанску академију наука и уметности, Радио-телевизију Војводине, војвођанску заставу и многе друге елементе новог војвођанског националног идентитета.

Дванаест украјинских политичара завршило у контејнерима

3

Дванаест украјинских политичара и локалних функционера завршило је у контејнерима. Десничари тврде да на тај начин исправљају неправде претходног режима.

Ево како Кина спроводи уништење америчког долара

1

Кина је отворила сопствену берзу злата у Шангају. То није виртуелна трговина златом, него физичка берза злата. Портал Континенталист пише да ће Кина преко своје нове берзе злата уништити снагу и хегемонију долара, а економиста Џим Вили тврди да Кина жели да преузме контролу над читавим прометом злата од америчке берзе Комек (Comek).

СЛОБОДАН АНТОНИЋ: Против колонијалне елите

1

Друштво са подељеном елитом, при чему се део елите толико отуђио од сопственог друштва да често ради и против његових интереса, не може брзо да изађе из кризе. Потребан је нарочити напор оног дела елите који је остао лојалан своме друштву да се формулише излазна стратегија и за њу мобилише народ.

Почуча поручио: Да видим који ће ку_вин син да крене да ме хапси… јер ће морати да пуца!

14

Када њих све похватате, онда ћу вам мирно пружити руке за стављање лисица. А ако ћете само да хапсите Србе који су бранили нејач по Новоросији, можете да ме ухватите за мог вршњака, а да видим који ће курвин син да крене да ме хапси… Јер ће морати да пуца.“

ПУТИН У БЕОГРАДУ: Посета која је забринула Запад

15

Шта ће Еф-Би-Ај у Србији? Званично, да помогне у реформама система безбедности и правосуђа. Да ли стварно власт мисли да неко верује у то образложење?

ДОЂИТЕ! О Србима, сеоби и саборности говори Владета Јеротић!

1

Академик Владета Јеротић, један од најзначајнијих српских интелектуалаца, потврдио је учешће на промоцији енциклопедије Catena mundi!

Још једна промоција забрањене књиге др Војислава Шешеља

4

Централна промоција најновије књиге др Војислава Шешеља, Српски народ мора да ослободи Републику српску крајину, одржаће се у среду, 8. октобра, у свечаној сали општине Стари град (ул. Македонска 42) с` почетком у 18 часова. – ово ти иде као прва реченица и болдуј и можеш и италик (крива слова)

ММФ даје другачију прогнозу од Вучића: У Србији расте незапосленост

0

Стопа незапослености у 2014. расте на 21,6 одсто у односу на прошлогодишњих 21 одсто, а у наредноj години скочити на 21,8 одсто.

Погледајте уживо борбе на Доњецком аеродрому! (ВИДЕО)

3

Агенција Новоросинформ је објавила видео снимак борби са Доњецког аеродрома. Око аеродрома се већ дужи период воде жестоке борбе и за обе стране је стратешки важна тачка за освајање. Погледајте како изгледа уживо у борбама око Доњецког аеродрома!

ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ: Трка Форумуле 1 у недељу у Русији

1

За Русију, одржавање овог такмичења представља нови вид међународне промоције. У питању је најпрестижније аутомобилско такмичење које у читавом свету по сезони прати у просеку 500 милиона људи. Истини за вољу, број гледалаца широм света полако опада, нарочито у Јужној Америци. Но, Берни Еклстон је убеђен да то није резултат пада квалитета самог такмичења, већ измењених навика људи, који, како тврди, једноставно мање гледају телевизију него раније. Он је недавно изјавио да се сада људи превасходно интересују за друштвене мреже и и

Додик: Без Јужног тока неће проћи ни временска прогноза у парламенту БиХ

3

„Наш услов није никаква претња. Мислим да је обрнуто. Нама се прети тиме што се не желе подржати наши развојни пројекти. Поставља се реално питање којег ће нам врага БиХ, ако нам се спречавају овакви животни развојни планови“, рекао је Додик за Вечерњи лист, издање за БиХ, преноси РТРС.

Радован Караџић: Очекујем да ће ме Хашки трибунал ослободити

2

„Нисам желео да се народ милитаризује. Право повратка избеглицама је регулисано споразумима. БиХ не би могла бити као унитарна држава прихватљива ни Србима ни Хрватима. Прихватили смо да изађемо из Југославије, али да добијемо нешто“, рекао је Караџић.