СПЦ: Ништа од посете патријарха папи, дуг је пут до Рима

18

У реаговању владике бачког Иринеја, који је и портпарол Цркве, јасно је речено да контакти са папом и договори око посете подлежу одговарајућој процедури и форми. Никавог историјског позива нема, нити га је икада и било. Тврдње бискупа Немета неутемељене су и произвољне – кажу у врху СПЦ.

Иако у београдском Патријаршијском двору негирају било какве договоре о Иринејевом путовању, не

ЖИВОТ ЈЕ ЧУДО: Близнакињу спасао загрљај старије сестре у инкубатору

2

Лекари су били потпуно сигурни да Бријел Џексон неће преживети, али када су је сместили поред сестре Кајри, догодило се чудо које јој је спасло живот.

Добровољци у Украјини: Лицемерје режима и бриселских медија у Србији

16

Вест да у украјинским сукобима учествује и неколико добровољаца из Србије, послужио је ових дана СНС режиму и подобним бриселским медијима у Београду да спроведу још једну антируску кампању, чак и по цену да постану апсолутни шампиону у лицемерју.

Руски конвој у Ростову, позив на примирје

7

– Хуманитарни конвој који је Русија упутила у Луганск и Доњецк стациониран је вечерас у области Ростова недалеко од границе с Украјином, јављају локални медији.

Татјана Јелача освојила сребро!

1

Српска атлетичарка Татјана Јелача освојила је сребрну медаљу у бацању копља на Европском првенству у Цириху.

Стефановић: „Полиција неће извршавати пресуде које могу да изазову незадовољство у Новом Пазару!“

10

Министар полиције Србије Небојша Стефановић је током јучерашњег боравка у Новом Пазару нагласио и да не подржава асистирање полиције при извршењу правоснажних пресуда, уколико безбедносна процена није добра.

Уместо Стрелкова – Цар!

32

Кавтарадзе је – што је најважније – саопштио да је у војној организацији Доњецке Републике уведена нова функција – заменика министра одбране који је истовремено начелник Генералштаба Армије ДНР. Стрелков ће – према његовим речима – преузети управо ту функцију.

Кијев: Потукли се фашисти у парламенту (ВИДЕО)

4

Члан украјинског парламента Олех Љашко, који негује имиџ борца против припадника проруских снага, данас није добро прошао у свађи са својим колегом, послаником Олександром Шевченком, од којег је добио ударац у лице и завршио на рукама посматрача овог догађаја.

Ивановићу пакују силовање Албанки!?

6

Оливерово хапшење, па сада и оптужница политички су мотивисани. Јасно је да је ово морало да уследи, јер се сада њима у Приштини спремају оптужнице за ратне злочине и трговину људским органима. Али разлика је у томе што за њих постоје чврсти докази, а они

Рогозин: Ми знамо да бројимо бар до десет!

10

Потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин оценио је данас да не постоје шансе да политички мотивисане западне санкције против Русије буду укинуте у кратком временском року.

ЕНГДАЛ: Малезијски Боинг оборили Грузини који ратују на страни тајкуна Коломојског?

3

Америчке обавештајне агенције немају само сателитске податке о лету МН17 већ и прецизне снимке ракетног система са кога је лансирана ракета која је оборила авион. На снимцима се јасно виде војници који су обучени…. у украјинске униформе

Вучић: Стигла милијарда, безбедни смо до марта

13

Вучић је то рекао на почетку конференције за новинаре у Влади Србије на којој ће јавности представити уговор са компанијом Етихад из УАЕ о приватизацији ЈАТ-а. Како је најавио, јавности ће представити и уговоре са партнерима УАЕ о пољопривредном земљишту.

Mинистар одбране ДНР Игор Стрелков поднео оставку, иде на вишу позицију

14

Министар одбране самопроглашене Доњецке народне републике Игор Стрелков је званично због преласка на нову дужност поднео оставку, стоји на сајту републике.

Руски војници добиће борбени комплет треће генерације

2

Руски војници добиће борбену опрему треће генерације направљену од нових, најсавременијих материјала – саопштио је генерални директор Централног научно-истраживачког института за за прецизно машинство Дмитриј Семизоров.

Председник општине Медвеђа под заставом Албаније слушао песме у част ОВК

10

У Сијаринској Бањи у општини Медвеђа одржана је манифестација “Дани дијаспоре”, на којој су извођене игре и песме из Албаније, а међу њима биле су и оне у част ОВК терористе Адема Јашарија.

Срби нас натерали да убацимо „вић“: Џуџевић обрисао вић, сад је Џуџо

38

Он сматра да су ови додаци насилно припојени бошњачким презименима у последњих сто година, односно од 1912. године, од када је Санџак у саставу Србије и Црне Горе.

Русија ће помоћи Египту у изградњи новог Суецког канала

4

Москва ће се изгледа врло снажно вратити у Египат и заједно са Каиром реализовати пројекте који су по размерама упоредиви са Асуанском браном на Нилу. У знаку таквих „сећања на будућност“ одржан је у Сочију 12. августа сусрет председника Владимира Путина са председником Египта Абделом Фатахом Ас-Сисијем. То је била прва његова посета Русији у својству председника Египта. После избора у јуну он је посетио прво Русију, а не САД, као што су то чинили његови претходници.

Путин: „Окончати братоубилачки рат у Украјини“

5

Русија ће чинити све да би се окончао „крвави хаос“ и „братоубилачки рат“ у Украјини, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

РУСКА АТЛАНТИДА: Погледајте како је изронио град потопљен више од пола века! (Видео)

3

Молога је била потопљена 40-их година прошлог века да би се изградила хидроелектрана, а сад је ниво Волге опао и град се опет појављује!

УКРАЈИНА – РАТНИ ИЗВЕШТАЈ 14.08.’14 – Гранатиран Луганск: Погинула 22 цивила

1

Најмање 22 лица погинула су током протекла 24 часа у гранатирању Луганска, док је на путу ка украјинској граници руски конвој са хуманитарном помоћи.