• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Добровољци у Украјини: Лицемерје режима и бриселских медија у Србији
Прочитај ми чланак

Добровољци у Украјини: Лицемерје режима и бриселских медија у Србији

0

 Cetnici-Krim

Вест да у украјинским сукобима учествује и неколико добровољаца из Србије, послужио је ових дана СНС режиму и подобним бриселским медијима у Београду да спроведу још једну антируску кампању, чак и по цену да постану апсолутни шампиону у лицемерју.

Јер, како другачије назвати хајку на индивидуалце који су се, ето, дрзнули да помогну руским саборцима на истоку Украјине? 

Одмах је реаговао премијер Александар Вучић, коме се причињавају и српски добровољци на страни кијевске хунте. Вероватно се водио логиком да је боље и да измисли Срби који се боре и за Украјину, него да газде у Бриселу и Вашингтону помисле како је проруске „псе рата” послала сама држава Србија. Наставак кампање је уследио у дневном листу „Блиц”, у тексту под насловом – „Патриоте” из Србије убијају за 10.000 долара по Украјини”.

Без икаквих доказа, лист тврди да су наши држављани тамо отишли да се боре за паре, иако већ месецима уназад многа домаћа патриотска удружења и не крију да у Украјини помажу руској браћи. Нису у питању никакви плаћеници, него људи који су срцем кренули у борбу за виши циљ.

Интересантно је да бриселским медијима у Београду, као и представницима режима, нимало не смета када припадници Војске Србије за „масне” надокнаде путују у такозване мирвне мисије, а заправо у мисије спровођења западног империјализма широм планете.

Када по Африци у тандему са НАТО трупама јуре разне локалне групе, то је прихватљиво, док се добровољцима у Украјини прети дугогодишњим затвором и то по закону који тек треба да буде усвојен на јесен.

На крају, лицемерно понашање режима је и због чињенице да је велики број руских добровољаца учествовао и погинуо борићи се на српској страни у ратовима у Хрватској и Босни и Херцеговини.

Најтужније је што се држава Србија никада није ни сетила да макар симболично ода почаст руским јунацима.

 

Алексеј Димитријевић