Прочитај ми чланак

РОТШИЛДИ – НАЈМОЋНИЈА ПОРОДИЦА НА СВЕТУ: Инвестициони фондови у Србији (3)

0

Rotšild i Trigranit

Марксизам, глобализам, мондијализам, нови светски поредак, либерализам…све су то еуфемизми за појам који представља невидљива империја фамилије Ротшилд.

Ротшилди не умиру, они само одлазе у историју, а на њихово место неупадљиво долазе њихови синови и унуци. Са позорнице је, како се шушка, отишао стари газда Јакоб, а на његово место долази син Натан (Натањел Филип Ротшилд, који носи име  родоначелника енглеских Ротшилда).

Инвестициони фондови

Другу траку у којој наступа Натањел Ротшилд чине инвестициони фондови са девичанских и других егзотичних острва, који су у привидном  власништву ,,руских Јевреја“(заправо Хазара). Најмоћнији међу њима је ,,Салфорд“ са девичанских острва, иза којег је стајао покојни Борис Березовски (Хазар) са капиталом Ротшилда. Фонд је основан 2001.године у Лондону и данас поседује скоро целокупну млекарску индустрију у Србији (Имлек, Новосадска млекара, Млекара Суботица, Импаз, Земун), Бамби концерн, Књаз Милош… Оснивач Салфорда је Јуџин Џефи, Хазар из Русије, који је каријеру градио у Алфа банци из Русије која је везана за Бориса Березовског и Фридмана.

Члан у одбору Салфорда је Лорд Тим Бел, некадашњи саветник Маргарет Тачер, који је врло близак са Березовским, Рупертом Мардоком, Виктором Јушченком, био је у добрим односима са Јељцином…Осим тога, председник овог фонда је Клаус Мангл који је са Борисом Березовским вршио продају Мерцедесових аутомобила у Русији.

Поред Салфорда, своју позицију јача ,,Ashmore“ инвестициони фонд, који је преузео ,,Carnex“ од Midlend Risorsiza. Ashmore се налази под контролом Ротшилдовог Атикуса. Наиме, власник Ashmore је Мајкл Бенсон, некадашњи члан ,,Amvescap-a“, компаније у којој се налази капитал Атикуса.

,,Midlend Resources“ је трећи значајан инвестициони фонд којим управљају Александар Шнајдер и Едуард Шифрин (обојица Хазари!). Мидленд група је власник хотела Парк и Касина (најстарији београдски хотел), те луке Панчево.

Трећу траку колонизације чине компаније у области грађевинарства, рударства, металне индустрије, финансија, банкарства, издаваштва од којих је већина директно везана за млађаног Ротшилда. Једна од њих и истовремено најактивнија у региону је ,,Тригранит“, са седиштем у Будимпешти, која је за последњих неколико година израсла у регионалног гиганта и лидера у крупним инвестиционим пројектима.

Изградила је низ пословно-финансијских центара у Пољској, Словачкој, Мађарској, Словенији, Румунији, Бугарској… У Србији, Тригранит-у је   поверена изградња железничке станице,,Прокоп“ (за сада није започета).

Подружница ,,Риотинто“ (једна од највећих светских рударских компанија) је добила концесије да експлоатише руду бора (које има још једино у Кини и Турској) у околини Баљевца на Ибру. Присутне су и остале рударске компаније: Гленкор коју контролише преко свог агента Марка Рича (Хазар), Фелпс Доџ у којој се налази капитал ,,Атикуса“ (Ротшилдов инвестициони фонд). Ове две компаније конкуришу за преостале рударске басене. Преко индијске компаније ,,Митал“ је купљен Магнохром из Краљева. Иначе породица Митал је дугогодишњи заступник династије Ротшилд. У управи Митала место заузима Вилбур Рос, дугогодишњи банкар Ротшилда. Поред Митала, са истоименом породицом, Ротшилди држе и ,,FildFreš Fuds“, компанију која се бави производњом и извозом хране из Индије.

Банкарски и финансијски сектор се, такође, налази под доминацијом династије. Водеће банке, као што су Банка Интеса, Кредит Агриколе, Уникредит груп, Сошиете Женерал су под контролом Ротшилда. Полуга којом се обезбеђује контрола је Антон Бернхајм (Хазар), који се налази на челу Делта Ђенерали групе. Грчка банка ,,Лаики“, се налази под контролом Марфин финансијске групе, у којој се налази Ротшидов капитал. Марфин група је преко Верано моторса дошла у посед Робних кућа „Београд“. ,,Пираеус“ банка се налази на линку ИНГ финансијске групе из Холандије, која је повезана са Ротшилдовим огранцима (Барклајс/АБН). Хазар Шандор Чањи, један од ,,сувласника“ Тригранита, омогућује Ротшилду ширење у области банкарства са ОТП банкарском групом. ОТП је у Србији  купио три банке: Кулску, Нишку и Цептер банку.

Металс банка из Новог Сада је купљена посредством Ротшилдовог ,JNR Limited-a“(Jacob and Nathaniel Rothschild), инвестиционог фонда.

Треба рећи и да је NM Rothschild финансијски саветник НЛБ Континентал, словеначке банкарске групе. Ротшилди су учествовали и приликом приватизације Мобтела. У издаваштву су присутни преко словеначке ,,Младинске књиге“, која је део ,,Reader’s digest“, америчке компаније чији је део 2006. купљен од стране Ротшилда.

(Наставиће се)

(Влада Синђелић – dejanlucic.net)